Ukrayna 'Ordumuz hazır' demişti! Rusya'dan son dakika hamlesi

Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin 'Ordumuz hazır' sözlerinin ardından Kuzey Kafkasya’daki birliklerini Kırım’a gönderdiğini açıkladı.

Ukrayna 'Ordumuz hazır' demişti! Rusya'dan son dakika hamlesi
Ukrayna 'Ordumuz hazır' demişti! Rusya'dan son dakika hamlesi
GİRİŞ 17.04.2021 00:27 GÜNCELLEME 17.04.2021 00:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasındaki çatışmalar sürerken, iki tarafın adımları da gerilimi arttırıyor.

KUZEY KAFKASYA’DAKİ BİRLİKLERİNİ KIRIM’A GÖNDERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin “Ordumuz hazır” sözlerinin ardından Rusya, Kuzey Kafkasya’daki birliklerini Kırım’a gönderdi.

 ‘FAGOT’ VE ‘HRIZANTEMA’ TANKSAVAR GÜDÜMLÜ KOMPLEKS İLE TATBİKAT

Daha önce Hazar filosunu Karadeniz’e sevk ederek tatbikatlar yapan Rusya, Güney Askeri Bölgesi’ne bağlı Kuzey Kafkasya’da konuşlu 58. Saha Ordusu’nun, Kırım’a sevk edildiğini duyurdu. Sevkiyatın ardından Kırım’ın Opuk poligonunda, Güney Askeri Bölge Komutanı Aleksandr Dvornikov’un yönetiminde ‘Fagot’ ve ‘Hrizantema’ tanksavar güdümlü kompleks ile tatbikat yapıldığı kaydedilirken, bu tatbikatlarda taktik gruplarının alışılmadık yaklaşımlar ürettiği ifade edildi.

KARADENİZ'E DEV ÇIKARMA

Rusya’nın Karadeniz Filosu ise ‘Admiral Makarov’ firkateyni, ‘Grayvoron’ ve ‘Vışniy Voloçek’ küçük füze gemileri, ‘Samum’ hava yastıklı füze gemisi, ‘İvan Golubets’ mayın tarama gemisi ve çıkarma gemilerinden oluşan bir deniz gücü grubunun Karadeniz’e ulaştığını duyurdu. Karadeniz’deki bu tatbikatlara Karadeniz Filosu’na bağlı savaş uçakları, helikopterler ve hava savunma sistemlerinin de kullanılacağı ifade edildi.

Rusya'dan iki ülkeye  misilleme!

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • uio 3 yıl önce Şikayet Et
    O bölge genellikte 8-10 derece. Pek sıcak değil.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın çivisi çıktı. Düşünün bu ayı rusya, daha dün ingiltere abd ile birlikte ukrayna kırım için ukrayna toprak bütünlüğü için nükleer silahlarırı yok et siz senin garantörünüz demişlerdi, komşusu hastanedeyken evine girip hırsızlık yapan alçak bunlar, gidin sorun rus halkına utanmadan kırım bizimdir ukraynanın doğusuda güneyide bizim diyecekler yani düşünün adı bile kı-rım tarihi boyunca komunist ruslar tarafından hep kırıma yıkıma uğramış müslüman halk ve yine alicengizle işgal ettiler, rusuda abd de anlaşmadan anlamaz varsa nükleer gücün parmağı sallarsın yoksa anca camdan bakarsın.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yola çıkma pişman olursun gördüğün ağaçları kestiler.
    Cevapla
  • hanedan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıkarsa büyük savaş olur
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato üyesi olduğumuzdan bizi bu işlerin içine çekmeye çalışıyorlar aman aman
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    nato üyesi olmasanda sınır komşun 2 side yanlışlıkla ülkemize 3-5 füe düşürürler bu kesin net
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı