CENTCOM Komutanı: Bir daha işgal amacıyla Afganistan'a girmeyeceğiz

ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, bir daha hiçbir şekilde işgal amacıyla Afganistan'a girmeyeceklerini söyledi.

CENTCOM Komutanı: Bir daha işgal amacıyla Afganistan'a girmeyeceğiz
CENTCOM Komutanı: Bir daha işgal amacıyla Afganistan'a girmeyeceğiz
GİRİŞ 21.04.2021 02:40 GÜNCELLEME 21.04.2021 02:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesinde, değerlendirmelerde bulunanMerkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ABD'nin Afganistan'a bir daha asker gönderme durumunun söz konusu olmayacağını söyledi.

McKenzie, "Bir daha hiçbir akıl alır koşulda işgal etmek üzere Afganistan'a girmeyeceğiz. Yapacağımız şey bize saldırma niyetine sahip olanları tespit edebildiğimiz ölçüde bulup onlar için gerekeni yapacağız. Bunu kolaymış gibi göstermek istemiyorum. Kolay değil oldukça zor olacak ancak tamamen imkansız değil." dedi.

"AFGANİSTAN'DAKİ TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI BAŞKA ÜLKELERDE KONUŞLU ÜSLERDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

ABD'nin Afganistan'daki terörle mücadele operasyonlarını ağırlıklı olarak başka ülkelerde konuşlu Amerikan hava unsurları üzerinden gerçekleştireceklerini belirten ABD'li komutan "Şu anda, Bakanın (Lloyd Austin) talimatı üzerine seçeneklere bakmak üzere detaylı bir plan hazırlıyorum. Bu ayın sonuna kadar ona bazı alternatifleri içeren bir rapor sunacağım." diye konuştu.

İran'ın nükleer silah programı ve bölgedeki faaliyetlerine de değinen McKenzie, İran'ın bölgede insansız hava araçları ile çok yoğun faaliyet gösterdiğini ve ABD'nin "Kore Savaşından bu yana ilk kez mutlak hava üstünlüğüne sahip olmadan bir bölgede operasyon düzenlediğini" kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Eda 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizde o yürek nerde.defolun gidin.girdiğiniz her yere kan ve gözyaşı bıraktınız.
    Cevapla
  • rasim özpınar 2 yıl önce Şikayet Et
    içinden geçtiniz
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ortadoğunun başına
    Cevapla
  • KIRKİKİ 2 yıl önce Şikayet Et
    çıktınızmı ki?
    Cevapla
  • Halil uner 2 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce yıllık bir kültürü , insanları 200 yıllık karanlık geçmişini yok ettiniz...inşaallah kökünü kurur da kıtada çıkamadım. ..o koskoca halkın Ahi her yerde yakınız biirakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!