Türkiye'nin Afganistan'dan çekileceği iddia edildi: Türkiye çıkarsa biz de yokuz

ABD'nin ardından Türkiye'nin de Afganistan'dan çekileceğini "NATO'ya deklare etti" iddiası, Batılı ülkelerde paniğe neden olmuş durumda.

Türkiye'nin Afganistan'dan çekileceği iddia edildi: Türkiye çıkarsa biz de yokuz
Türkiye'nin Afganistan'dan çekileceği iddia edildi: Türkiye çıkarsa biz de yokuz
GİRİŞ 11.05.2021 09:52 GÜNCELLEME 12.05.2021 10:29
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

ABD'nin Afganistan’daki askerlerini çekme süreci sancılı ilerliyor. ABD ordusunun 4 Temmuz'a kadar askerlerini bölgeden çekme süreci ile ilgili pürüzler giderilmeye çalışılırken Wall Street Journal'a konuşan yetkililer, Türkiye'nin de bölgedeki mevcut güçlerini çekmeyi ABD ve NATO'ya söylediğini iddia etti.

Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, Washington'ın 4 Temmuz'a kadar yetiştirmeyi planladıkları ülkeden ayrılma sürecinde, Türkiye'nin de Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı koruyan askerlerini çekmeyi planladığını söylediğini duyurdu.

Gazeteye konuşan yetkililer, Avrupalı ülkelerin ABD'den ayrılma sürecini geciktirmesini talep ettiğini söylerken, "Bir diğer sorun da yıllarca Kabil'deki havalimanının korunmasını üstlenen Türkiye'nin ABD ve NATO'ya askerlerini çekmeyi planladığını söyledi" ifadesine yer verdi.

TÜRKİYE'NİN ÇEKİLECEK İDDİASI BATILI ÜLKELERİNİ KORKUTTU

Gazete, Türkiye’nin havalimanının güvenliğini sağlamama konusundaki adımının birçok Batı ülkesini korkuttuğu ve Türkiye'nin olmadığı bir senaryoda ülkedeki diplomatik temsilcilikler ve büyükelçiliklerin açık kalmasını istemediklerini yazdı. ABD önderliğindeki NATO koalisyonundaki yaklaşık 20 ülkenin ABD'ye, "beraber girdik, beraber çıkmalıyız" çağrısında bulunduğu da belirtildi.

ABD ve NATO askerlerinin çekilmesi resmen başladı

Wall Street Journal, "Eğer Türkiye bölgeden ayrılırsa Batılı ülkelerin diplomatik temsilcilikleri de ülkede az sayıda da olsa diplomat bırakma kararını gözden geçirecek. Uluslararası taraflarla havalimanının güvenliğinin sağlanabilmesi bir seçenek fakat güvenliği askerlerin sağlayamadığı bir bölgede kalmaları olası gözükmüyor" ifadesine yer verdi.

Üste dalgalanan ABD bayrakları indirildi

"ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK"

Gazeteye konuşan ABD'li bir yetkili, "Hedefimiz Temmuz ayının başı fakat bu süreçte birçok faktör var. Avrupalı müttefiklerimizi destekleyeceğiz" dedi.

Bir AB diplomatı da aralarında Almanya'nın da olduğu çok sayıdaki ülkenin ABD'ye çıkış tarihinizi erteleyin çağrısını yaptığını söylerken, gazeteye açıklama yapan NATO yetkilisi, "Bölgeden ayrılmak, düzenli, koordineli ve sorunsuz olacaktır. Askerlerimizin güvenliği en büyük önceliğimiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA USA çekişmesi , HARABEYE DÖNEN MÜSLÜMAN ÜLKE...
    Cevapla
  • mrtyvz 2 yıl önce Şikayet Et
    biz abd yi korumak icin ordaydik bizim ilk bastan ne isimiz vardi orada bencede cekilmek en dogrusu
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Lübnanda da çekilmeliyiz - israil iran lübnan yesinler birbirini hizbüşşeytan ı niye Türkiye koruyor - esed e silahları lübnan gönderiyor - beyrut limanında patlayan silahlar hizbüşşeytan ve iran tarafından esed e gönderilip müslüman çocukların üstüne atılan varil bombaları
    Cevapla
  • Yahyahizim 2 yıl önce Şikayet Et
    Konu abartılıyor. Orada zaten BM güvenliği devam edecek.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'ın yarısı türk halkı ora mavi vatan Türkiye neden çıkıyor ki? ABD halkı Afganistan'da var mı?!¡!!!!
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    getiri yok hacıabı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi