ABD'den Afganistan açıklaması: İç savaş çıkabilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'ın çekilmesiyle Afganistan'da iç savaşın yeniden başlamasının "muhtemel senaryo" olduğunu söyledi.

ABD'den Afganistan açıklaması: İç savaş çıkabilir
ABD'den Afganistan açıklaması: İç savaş çıkabilir
GİRİŞ 28.04.2021 10:32 GÜNCELLEME 29.04.2021 09:44
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

CNN televizyonuna konuk olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, New Hempshire Senatörü Jeanne Shaheen'in "ABD'nin çekilmesi ile Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi veya yeni bir iç savaş çıkması işten bile değil" ifadesine ilişkin soru üzerine "Bu elbette ki muhtemel bir senaryo ama kimse Afganistan'da iç savaşın yeniden başlamasını istemiyor. Bunu Afgan halkı istemez, Afgan hükümeti ve Taliban'ın da istediğini düşünmüyorum. Afganistan'ın komşuları da bunu istemez" şeklinde konuştu.

Blinken, ABD'nin Afganistan'dan askerlerini çekmesinin bu ülke ile ilişkilerini bitireceği anlamına gelmediğini, aksine Kabil ile daha derin iş birliği içine gireceklerini vurguladı.

ABD, Afganistan'dan askerlerini tamamen çekme kararı aldı

ABD askerleri Afganistan’dan çekilmeye başladı

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinden sorumlu tutulan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yönelik adım atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine Blinken, Veliaht Prensin adının, ABD istihbarat raporunda açıkça o cinayetten sorumlu olarak geçmesinin başlı başına önemli olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, "Kaşıkçı Yasağı" adıyla yabancı ülkelerde muhalifleri taciz ve tehdit eden kişilerin ABD'ye girişine izin verilmemesi yönünde karar aldığını hatırlatan Blinken, şöyle devam etti:

"Bunun ötesinde, daha önce de defalarca söyledik. Hem menfaatlerimizi hem de değerlerimizi en iyi şekilde nasıl ilerleteceğimizi düşünmek zorundayız. Beğenin beğenmeyin birçok konuda ortağımız olan Suudi Arabistan ile çalışmaya devam etmemiz gerekir. Yapmaya çalıştığımız şeylerden biri biliyorsunuz, Yemen'deki savaşı bitirmektir. Veliaht Prens gelecekte uzun yıllar o ülkenin lideri olacak gibi görünüyor."

PUTİN İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile zirve yapmasına ilişkin soruya Blinken, "Putin ile açık ve doğrudan konuşabilmek önemli. Ciddi anlaşmazlıklarımız olan ülke liderleri ile de aynı şekilde" yanıtını verdi.

Blinken, ABD'nin Rusya ile daha istikrarlı ve daha tahmin edilebilir bir ilişki kurmak istediğini belirterek, Rusya'nın Biden'ın davetine yakın zamanda resmi yanıt verdiğini anımsattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zalim. İşgalçi abd işkal ettikleri yerlerden alacaklarını aldıktan. sonra o ülkeyi yakmak ve yok etmek icin içe savaş çıkarır bbu. emparyalis ABD Ermeni soykırım olarak tanıyan bakınki siyonist İsrail e göz yumuyorlar aslında en büyük soykırımı ABD ve AB yapmaktadır
    Cevapla
  • 2734 gaziantep 2 yıl önce Şikayet Et
    Hele siz bir an önce defolup gidin, her şey rayına oturucak, Gaziantep ❤️
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    dansöz teröristler.
    Cevapla
  • AHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde abd olmassa iç savaş falan çıkmaz sayın coniler...
    Cevapla
  • Fahri OCAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeterki siz Müslümanların üzerinden pis ellerinizi çekin Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'