Sao Paulo Valisi'nden Brezilya Devlet Başkanı'na cinayet suçlaması

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, salgınla mücadele konusundaki tutumu eleştiriliyor.

Sao Paulo Valisi'nden Brezilya Devlet Başkanı'na cinayet suçlaması
Sao Paulo Valisi'nden Brezilya Devlet Başkanı'na cinayet suçlaması
GİRİŞ 23.04.2021 14:48 GÜNCELLEME 23.04.2021 14:48

Ülkede en fazla vakanın görüldüğü eyaletlerden Sao Paulo'nun valisi Joao Doria, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolsonaro'nun, salgın karşısındaki kayıtsızlığıyla "binlerce ölüme doğrudan sebep olduğunu" savundu.

CİNAYET SUÇLAMASI

Bolsonaro yönetiminin kayıtsızlığı ve attığı yanlış adımlarla salgının bu noktaya gelmiş olmasından sorumlu olduğunu belirten Doria, "Eğer salgının başından bu yana doğru hareket edebilmiş bir devlet başkanımız olsaydı, virüsten hayatını kaybedenlerin yarısı kurtarılabilirdi." dedi.

Doria, Brezilya'nın yaşadığı en büyük zorluğun salgınla mücadelede ulusal koordinasyonun eksik olması olduğunu vurgulayarak, "Salgının ciddiyetini kavrayamayan ve mücadele için gerekeni yapmayan bir devlet başkanımız var." diye konuştu.

Bolsonaro'nun salgının başından bu yana sürekli yanlış adımlar attığını savunan Doria, "Aşı sağlamadı. Aşı almak yerine klorokin aldı, sosyal mesafe uyarısı yapmadı. Sıhhi maskelerin kullanımını teşvik etmedi. Buna karşın karantina tedbirlerine başvuran eyaletlerin ve belediyelerin valilerine ve başkanlarına saldırmayı tercih etti." ifadelerini kullandı.

Doria, bu tutumun ülkede salgınla mücadeleyi zorlaştırdığına işaret ederek "Maalesef bu tutum, çok sayıda kişinin bir salgınla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini anlayamamasına, dolayısıyla dükkanları, restoranları ve barları kapatmaya gerek olmadığını düşünmesine sebep oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

BREZİLYA'DA KORONAVİRÜS SALGINI

Brezilya halkının bir bölümünün hala Bolsonaro'nun haklı olduğunu düşünmesinin "talihsizlik" olduğunu ifade eden Doria, "Bugün biz Brezilya'da iki şeyle mücadele ediyoruz. Biri Kovid-19, diğeri Devlet Başkanı Boldonaro'nun yaydığı Bolsonaro virüsü." yorumunu yaptı.

Brezilya'da salgının başından bu yana 14 milyon 172 bin 139 Kovid-19 vakası tespit edilirken virüs nedeniyle 383 bin 757 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre Brezilya, "dünyada en fazla vakanın görüldüğü 3'üncü, en fazla ölümün görüldüğü 2'nci ülke" konumunda bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!