Tam kapanma ve hızlı aşılama sonuç verdi! 10 ay sonra 0 ölüm

Aylarca tam kapanan ve hızlı aşılama yürüten İsrail'de, 10 ay sonra ilk kez Kovid-19 kaynaklı ölüm gerçekleşmedi.

Tam kapanma ve hızlı aşılama sonuç verdi! 10 ay sonra 0 ölüm
Tam kapanma ve hızlı aşılama sonuç verdi! 10 ay sonra 0 ölüm
GİRİŞ 24.04.2021 16:11 GÜNCELLEME 24.04.2021 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkede koronavirüsten kaynaklı yeni can kaybı yaşanmazken, toplam ölü sayısı 6 bin 346'da kaldı. Böylece İsrail'de Haziran 2020'den bu yana ilk kez koronavirüsten ölüm kaydedilmedi.

Dünya genelinde nüfusa oranla korona virüse karşı en çok aşının yapıldığı ülkeler arasında başı çeken İsrail'de 10 ay sonra ilk kez Kovid-19'dan ölen olmadı. İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede korona virüsten kaynaklı yeni ölüm yaşanmadı ve Perşembe günü açıklanan toplam ölü sayısı değişmeyerek 6 bin 346 olarak kaldı. Böylece ülkede Haziran 2020'den bu yana ilk kez korona virüsten ölüm kaydedilmedi.

Sağlık Bakanlığı, ülkenin yaklaşık 9 milyonluk nüfusunun yüzde 53'ünden fazlasına aşının 2 dozunu da yapıldığını ifade etti. Sağlık Bakanı Yuli Edelstein Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu, sağlık sistemi ve İsrail vatandaşları için muazzam bir başarı. Koronavirüsü birlikte ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta İsrail'in en büyük hastanesi olan Sheba Tıp Merkezi'nden Dr. Eyal Leshem, ülkenin "sürü bağışıklığına" yakın olabileceğini dile getirmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, sürü bağışıklığına ulaşılmadan önce nüfusun en az yüzde 65-70'inin aşılanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz 18 Nisan'da açık alanlarda maske takma zorunluluğunun sona erdiği İsrail'de aşılama kampanyasında Pfizer/BioNTech aşısı kullanılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ölümler var saklıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi İsrail gibi olamadık ... adamlar akıllı
    Cevapla
  • Sahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Örnek aldığın millete bak! Yazık sana.. Adamlar beş on milyon sen doksan milyon..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak