Türkiye'de iki doz aşı yaptıranların sayısı açıklandı: Türkiye Dünyada 7 sırada

Türkiye'de Kovid-19'la mücadele kapsamında iki doz aşı yaptıranların sayısı 10 milyonu geçti. Açıklanan son rakamla Türkiye aşılamada dünyada 7 sırada yer aldı.

GİRİŞ 06.05.2021 10:35 GÜNCELLEME 06.05.2021 14:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'nın "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu"nda yer alan anlık verilere göre, saat 10.30 itibarıyla 14 milyon 352 bin 956 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının birinci dozu uygulanırken, 10 milyon 680 kişinin ikinci dozları da tamamlandı.

Böylece yapılan toplam aşı sayısı 24 milyon 353 bin 636'ya ulaştı.

İstanbul'da 2 milyon 415 bin 529'u birinci doz, 1 milyon 579 bin 379'u ikinci doz olmak üzere uygulanan toplam aşı miktarı 3 milyon 994 bin 908 oldu.

Ankara'da toplam 1 milyon 958 bin 875 doz aşı yapılırken, birinci dozu olan kişi sayısı 1 milyon 161 bin 460'a, ikinci dozu olanların sayısı da 797 bin 415'e yükseldi.

İzmir'de ise 974 bin 27'si birinci doz, 677 bin 800'ü ikinci doz olmak üzere toplam 1 milyon 651 bin 827 doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

240 MİLYON DOZ AŞI İÇİN ANLAŞMA YAPILI 

Sağlık Bakanlığınca "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında öncelikli grupların aşılanmasına hızla devam ediliyor.

Şu ana kadar 100 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik V olmak üzere toplam 240 milyon doz aşının temini için anlaşma yapıldı.

Aşılama programında şu an Sinovac ve BioNTech aşıları kullanılırken Sputnik V aşısının ilk partisinin bu ay içinde Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.

Dünya'da Türkiye aşılamada 7. sırada

ÜÇÜNCÜ DOZ YERLİ OLACAK

Yerli Kovid-19 aşısının geliştirilmesi için sürdürülen 18 çalışmadan biri olan Erciyes Üniversitesi'nin inaktif aşısının Faz-3 çalışmasına da birkaç hafta içinde başlanması hedefleniyor.

Bakan Koca açıkladı: ​Üçüncü doz yerli olacak

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Kardeşim bu sayı neye göre sinovac iki doz ama diyorki bunlar bizim aşı iyi değil biontech olmanız lazım. Biontech diyorki bizim açımızdan üç doz olmanız lazım. O zaman bu rakamlar çok düşük ee aşı 6 ay etkili 6 ay sonra n'olacak? Aşılama bitmediği için baştan döngü başlayacak ve devam edecek. Kapan olmadı tam kapanma
    Cevapla
  • tamer 2 yıl önce Şikayet Et
    ölüme karşı bir aşımı var aşı olunca ölmeyecekmiyiz azrail a.s gelince hes kodununa mı bakacak aşı olanların canınımı almayacak ne olacak aşı olunca aşı olunca istediklerini alacaklar bu oyun bitecek acaba bizden ne alacaklar nasıl bir bedel ödeyeceğiz boş ver vurdur gitsin
    Cevapla
  • misafir solmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH devletime milletime zeval vermesin. 2 doz aşımıda vuruldum. Bize kalsa bu aşıyı nereden bulurdum. İmkansız... Devletimiz ayağımıza kadar getirdi. Ayrıca Ankara şehir hastaneside 10 numara. Hiç sıra beklemeden, güleryüzlü sağlık personeli ile her şey mükemmeldi. Teşekkürler devletim, milletim.
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi başladığında 5 yıl içinde aşı bulunamaz diyenler 5 ayda bulunan ve acil kullanım onayı alınmış faz3 çalışması yapılan aşıları bize olmamız gerektiğini söylüyor ve bunu yaparken kendisi sorumluluk almadığını senden imza alarak ortaya koyuyor. 80 milyon nüfuslu ülkede neden 240 milyon aşı alınıyor? Demek ki önümüzdeki seneye yatırım var
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    C.Türk cahiliye Arapları yapmış oldukları putları aciktiklari zaman yerleşmiş. Şimdi ki bilim adamları da aynı şekilde 5 yıl içinde aşı bulunmaz diyen bilim kurulu üyeleri şimdi aşı olun diyor ya da böyle demeleri isteniyor sen hangisini tercih edersen et artık
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    240/80=3 doz, olur da yerli aşı bulunamaz ya da tedarikte sorun yaşanırsa diye ki şuanda yaşanıyor. Çinliler aşıları yollamadı, biontech zaten malum...
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim dedi Onu ?.. Şimdiki Teknoloji ile Pekala Kısa zamanda Aşı Üretilir.
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun yarıdan fazlası enfekte olunca bu iş biter diyenler. Toplumun yarıdan fazlası enfekte oldu üzerine de 10 milyon aşı olan var diyorsunuz hala neyin kavgası bu? Küresel çete istediğini tam alamadı sanırım
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    C.Türk senin dünyadan haberin onların sana söylediği şey kadar spikersin sen sana ne derlerse sen onu dersin. Türkiye Avrupa'da aşılamada ikinci sırada senin mantıkla bizim kısıtlamaları kaldırmamız lazım. Abede halkının yüzde kaçını aşıladı ya da Kanada ya da Belçika sayıları yaz bizde bilelim. İsrail'i örnek vermen buna sadece gülünür
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlarının %75,ini Aşılayan İsrail Virüsü bitirdi.. Bir çok Şehirde Özellikle Newyork,da Aşılama sonucu Vakaları tamamen düşüren Virüsü bitiren Amerika ve İngiltere, Kanada,Belçika gibi bir çok Avrupa ülkesi yavaş yavaş kısıtlamaları kaldırıyor....Senin Dünyadan haberin yok!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!