Prof. Dr. Uğur Şahin’den aşıda 3. doz aşı açıklaması

BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin, “Aşının koruyuculuğunun yüzde 100’e ulaşabilmesi için 3. doza ihtiyacımız var” dedi.

Prof. Dr. Uğur Şahin’den aşıda 3. doz aşı açıklaması
Prof. Dr. Uğur Şahin’den aşıda 3. doz aşı açıklaması
GİRİŞ 29.04.2021 09:31 GÜNCELLEME 29.04.2021 09:32

Koronavirüs aşı üreticisi BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin, aşının etkinliğinin uygulandığı andan itibaren 6 ay sonra yüzde 95’ten yüzde 91’e düştüğünü belirterek, “Aşının koruyuculuğunun yüzde 100’e ulaşabilmesi için 3. doza ihtiyacımız var” dedi.

ABD’li ilaç devi Pfizer ile geliştirdiği aşıyla dünyaya umut olan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, basın mensupları ile video konferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdi. Devam eden aşılama programlarına yönelik konuşan Şahin, Avrupa’nın önümüzdeki aylarda korona virüse karşı sürü bağışıklığına ulaşabileceğini ifade etti. Şahin, “Avrupa en geç Temmuz ya da Ağustos ayında sürü bağışıklığına ulaşacak” dedi.

Aşı randevu al: Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız aşı randevu alma ekranı!

“3. DOZA İHTİYACIMIZ VAR" 

Prof. Dr. Şahin aşının etkinliğine değinerek, aşı olan kişilerden alınan bağışıklık tepkisinin zamanla zayıfladığı ve muhtemelen 3. dozun uygulanmasına ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Aşının uygulandığı andan itibaren 6 ay sonra etkinliğinin yüzde 95’ten yüzde 91’e düştüğünün tespit edildiğini ifade eden Şahin, “Bu doğrultuda aşının koruyuculuğunun yüzde 100’e ulaşabilmesi için 3. bir doza ihtiyacımız var. Muhtemelen her yıl ya da belki de her 18 ayda bir başka güçlendirici doz almanın gerekli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HİNDİSTAN VARYANTINA KARŞI ETKİNLİĞİ ARAŞTIRILIYOR 

Gazetecilerin Hindistan’da tespit edilen mutasyon hakkında sorduğu soruyu yanıtlayan Şahin, aşının Hindistan mutasyonuna karşı etkinliğinin hala araştırılmakta olduğunu söyledi. Şahin, “Hindistan mutasyonunu test etmeye devam ediyoruz. Ancak Hindistan mutasyonunda daha önce test ettiğimiz ve aşımızın etkili olduğu mutasyonlar var. Bu nedenle etkili olacağından eminim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...