İstanbul'da aşılama için önemli karar!

İstanbul'daki hastanelerde yoğunluk yaşanmaması için aşı kapasitesi artırılıyor.

İstanbul'da aşılama için önemli karar!
İstanbul'da aşılama için önemli karar!
GİRİŞ 22.04.2021 15:06 GÜNCELLEME 22.04.2021 15:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, hastanelerden aşı uygulama kapasitelerini artırmasını istedi. Hastaneler de bu yönde çalışmalara başladı.

Kapasitenin artırılmasıyla 55 yaş üzerine aşı uygulamasında oluşan yoğunluğun da önüne geçilecek. Yakın zamanda daha alt gruplara aşı uygulanacak.

Aşılama kapasitesini 3 kat artıran Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiğit, konuyla ilgili TRT Haber'e bilgi verdi.

"Bu talep devam ederse saat aralığını da genişletebiliriz"

Prof. Dr. Nurettin Yiğit, 55 yaş grubuna geçildiğinde başvuruların katlanarak arttığını söyledi.

"Yeter ki bu artış devam etsin, hep sürsün. Biz yoğunluğa, çalışmaya arzuluyuz zaten. Çünkü biliyoruz ki aşı bizim için olmazsa olmaz. En büyük silahımız aşı. Bu anlamda bazı tedbirler aldık. Biliyorsunuz gece 24.00'e kadar aşılama yapıyoruz. Eğer bu talep devam ederse biz bu saat aralığını da genişletebiliriz. Randevu sayılarını da artırabiliriz. Nitekim İstanbul'da hastanelerimiz 3 katına çıkardı randevuları."

YORUMLAR 2
  • günde 4 milyon 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika günde 4 milyon aşı yapabiliyor bizde kaç günde? Mesai ne? randevu ne? varsa elinizde bol aşı dağıtın eczanelere işte yoksa ne marka bulursanız alın fazla fazla hemen dağıtın gene eczanelere. Yok illa bu odaya sıraya girecen virüsün merkezi olan odalar tabi buralar. Aşı sırasında bulaşıyor zaten virüs.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru sen biliyorsun hangisi doğru,iyi,mantıklı. Sağlık Bakanı, yardımcıları, merkez bakanlık çalışanları vs vs hiç bilmiyorlar :))) Braaavooo, alkışşşşş sana helalll :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!