Rusya'dan aşıların fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, COVID-19 aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasını desteklediklerini söyledi.

Rusya'dan aşıların fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek
Rusya'dan aşıların fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek
GİRİŞ 06.05.2021 17:56 GÜNCELLEME 06.05.2021 17:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yetkililer ile yaptığı toplantıda COVID-19 aşılarının fikri mülkiyet hakkının kaldırılması konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa'daki bu fikrin Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ) acil durumlar için benzer hakların kaldırılmasına yönelik kurallarına uygun olduğunu vurgulayan Putin, "Pandemi de acil durum. Elbette Rusya modern koşullarda böyle bir yaklaşımı destekleyecektir" dedi.

RUSYA BU ALANDAKİ TEK ÜLKE

Bu gibi durumlarda maksimum kar değil, insanların güvenliğini düşünmek zorunda olduklarını kaydeden Putin, dünyadaki ülkelerin büyük çoğunluğunda aşıların kullanılmasıyla ancak güvenliğin sağlanabileceğini, toplum bağışıklığının da bu şekilde oluşabileceğini belirtti.

Putin, Rusya'nın aşı üretimi için teknolojisini diğer ülkelere aktaran tek ülke olduğunu ifade etti.

UYGUN KARARLAR ALINACAK

Turizm sektörünün ekonomide önemli yer tuttuğu, ülkelerdeki salgın durumunu yakından takip ettikleri ve buna göre kararlar alacaklarını da dile getiren Putin, şöyle konuştu:

"Pek çok ülkede turizm alanı ekonomi için oldukça önemli. Böyle bir durum olağanüstü tehlikeli, özellikle de sezon başlarken. Fakat biz uzmanların yardımıyla bu ülkelerdeki gelişmekte olan durumu dikkatli şekilde takip edeceğiz ve turistlerimiz için uygun kararlar alacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin çok zeki bir devlet adamı. Rusyanın bu durumu evrensel boyutuyla insancıl olarak değerlendirmesi putin ile çokta anormal bir durum olmasagerek...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi