Türkiye'de de kullanılacak Rus aşıları için Putin'den olay açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde "Sputnik" adı altında geliştirilen koronavirüs aşılarının "Kalaşnikof kadar güvenilir" olduğunu söyledi.

Türkiye'de de kullanılacak Rus aşıları için Putin'den olay açıklama
Türkiye'de de kullanılacak Rus aşıları için Putin'den olay açıklama
GİRİŞ 07.05.2021 10:27 GÜNCELLEME 07.05.2021 13:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde üretilen Kalaşnikof tüfekleri hâlâ dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Rusya'daki sağlık yetkilileri dün Sputnik V aşısının tek dozluk versiyonu olan Sputnik Light'a acil kullanım onayı verdi.

Rusya'dan tek dozluk yeni aşı: Fiyatı ve koruma oranı belli oldu

Türkiye'nin de 50 milyon doz aşı için anlaşma imzaladığı iki dozluk Sputnik V aşısı, AstraZeneca, Sinovac ve Janssen aşılarında olduğu gibi viral vektör yöntemiyle üretiliyor.

Bu yöntemde koronavirüsün bir parçası, zararsız hale getirilmiş bir virüsün içine eklenerek insan vücuduna enjekte ediliyor ve bağışıklık sisteminin koronavirüsü tanıyarak bir savunma mekanizması geliştirmesi sağlanıyor.

Türkiye'den Sputnik V için acil kullanım onayı! Özellikleri nelerdir, etkinlik oranı kaç?

Sputnik V dünyanın dört bir yanında onlarca ülkede kullanılıyor. Dün verileri açıklanan Sputnik Light'ın ise tek dozda yüzde 79,4 etkinlikle koruma sağladığı belirtiliyor. Aşıyı geliştiren Gamaleya Enstitüsü "Tek dozluk aşı daha kısa sürede daha fazla insana bağışıklık kazandırmayı mümkün kılıyor" diyor. Öte yandan çok sayıda ülke, geliştirilen aşılara dair fikri mülkiyet haklarını askıya almayı tartışıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ülkesinde geliştirilen Sputnik aşıları için "Rus aşıları en az yabancı aşılar kadar modern ve güvenilir. Avrupalı bir uzmanın dediği gibi, Kalaşnikof tüfeği kadar güvenilir" dedi. Benzer bir yorum daha önce Avusturyalı bir doktor tarafından da yapılmıştı.

Bugüne kadar Hindistan ve Güney Afrika'nın başını çektiği cepheye ABD'nin de katılmasıyla konu tekrar dünya liderlerinin gündemine girdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Uydur Makorona 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yöntemde koronavirüsün bir parçası, zararsız hale getirilmiş bir virüsün içine eklenerek insan vücuduna enjekte ediliyor ve bağışıklık sisteminin koronavirüsü tanıyarak bir savunma mekanizması geliştirmesi sağlanıyor. Bu uyduruk bir tarif. Maymun böbrek hücresi, akciğer kanser hücresi ve kadın rahminden alınan hücreler ile falan yapılıyor diye söyleniyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Maymun böbrek hücresi akciğer kanser hücresi kadın rahminden alınan hücreler Trex dinazor dışkısından yapılıyor demek uyduruk tarif değil :))) Allahım bu mubarek günde bu insanlara akıl fikir ver.
    Cevapla
  • doğrucu dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    İYİ DE KALASHİKOF GÜVENİLİR DEĞİL Kİ :) dddd
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına askerlik yaptın mı? Silahı hiç eline aldın mı? En güvenilir silah Kalaşnikof'dur. Askerinden, teröristine hepsi onu kullanmak ister. Benim askerlik silahımdı.
    Cevapla
  • Yahyahizim 2 yıl önce Şikayet Et
    @Arda, zaten kalaşnikof alman nazi-makinalı tüfeğin espirisidir.
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka ak versiyonları dünyada en yaygın piyada tüfeğinden biri ve çoğu ÜLKELER tarafından kulanılıyor diğer başka silahların ak modelin çalışma prezipine sistemini örnek dayanır!
    Cevapla
  • Yahyahizim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalaşnikof rus malı milli ürünüdür ve güvenilir değilse bizimkiler niye S-400'leri satın aldı rusyadan.
    Cevapla
  • demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani...İkiside iyi öldürür demek mi istedi PUTin.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda ne acayìp tuhaf yorum ya hergün yüzlerce vatandaşımız komunist çinlilerin dünyayı yaydığı virüsle hayatına kaybediyor sizler ise miletin aklına çelmekten başka faydasız işiniz yokmu sizler kimin ayağısınız sorarım? Sayın Putine katılıyorum Rusların Sputnik V aşısı batılı aşı üreticilerden geri kalan yanı yok ve çok başarılı ve etkili bir aşı! Ve birçok ülke Sputnik V aşısını başarıyla vatandaşlarına aşılıyorlar!
    Cevapla
  • Cmd12 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara ukrayna konusunda yamuk yaptığımız için aşı yerine su gönderseler kabul edeceğiz
    Cevapla
  • Sinoplu 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyügün yaninda degil hakin yaninda olacaksin büyüdügünde ögrenirsin cocuk
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    cocuk oyunami sen olsan oylemi yapardin cok YAZIK allah BÖYLE insanlarin eline dusurmesin âmin.
    Cevapla
  • alican 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde o çağdaş kemalist sistemin yetiştirdiği proflar,imza toplayıp hükümeti tehdit eden proflar,doç'lar,reo'lar ne oldu aşı yapamadınız hala?Yazık o ..Şu pandemi ortamında kimin ne mal olduğu ortaya çıktı.yalancıktan,yapmacıktan prof olunca adam işte böyle olaylar karşısında kekeme kalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor