Tam kapanma ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı?

Tam kapanmanın uzatılmasıyla ilgili gelen soruya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi. 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’ta sona ermesi planlanan kapanmanın 19 Mayıs ile arasında iki gün olması sebebiyle tam kapanmanın biteceği tarih merak konusu oldu. Peki tam kapanma ne zaman bitecek, yasak uzatılacak mı? İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren konuda alınan karar…

Tam kapanma ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı?
Tam kapanma ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı?
GİRİŞ 07.05.2021 10:46 GÜNCELLEME 07.05.2021 10:58

Tam kapanmanın hemen ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor  Bayramı’nın başlayacak olması yasakların uzatılmasını gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıl yine benzer bir şekilde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve resmi tatiller birleştirilerek uzatılmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Bilim Kurulunun alacağı kararla yollarına devam edeceklerini vurgulayan Soylu, vaka sayılarına dikkat çekti. Tam kapanmanın 9. günü bugün itibariyle geride kalırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada verilerin kapanmanın gerekli olduğunu işaret etti. Peki tam kapanma ne zaman bitecek? 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama ve yaşanan son gelişmeler…

Tam Kapanma 19 Mayıs Tarihine Kadar Uzatılacak Mı? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ Bizim 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok, tabi bugün itibarıyla. Biz hükümet olarak şunu görmek istiyoruz; uykusuzluktan gözlerim acıyor arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapabilsin diye.

Yüzlerce binlerce taleple karşı karşıyayız. Biz mümkün olduğunca bu işi bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım düşüncesi içindeyiz” ifadelerini kullandı.17 Mayıs’ta elde edecekleri rakamlara vurgu yapan İçişleri Bakanı “ O  gün kabinenin ve Bilim Kurulunun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz.” dedi. 

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan Kabine toplantısı en son 29 Nisan tarihinde düzenlendi. 15 günde bir yapılan toplantının 10 Mayıs Pazartesi günü yapılması öngörülüyor. Tam kapanmanın 19 Mayıs’a kadar uzatılması veya sona ermesi ile ilgili karar yapılacak toplantının ardından karara bağlanacak. 

Tam Kapanma Ne Zaman Sona Erecek?

Tam kapanma 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek. 13-14-15 Mayıs'taki Ramazan Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı devam edecek.

“Gündemimizde Yok Kabinede Değerlendirilir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanma uzayacak mı sorusuna “ Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok.” yanıtını verdi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Oktay, Sağlık Bakanlığının günlük verileri paylaştığını söyleyerek “ Azaltmayı gerçekleştirebilirsek yaz sezonuna girersek çok daha avantajlı şekilde girelim diye tedbirlere başvurmuştuk. Tam kapanmanın gerekli olduğunu gösterdi veriler." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş