Aliyev'den Şuşa kararnamesi! Resmen ilan edildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Şuşa şehrinin Azerbaycan’ın kültür başkenti ilan edilmesine ilişkin kararname imzaladı.

Aliyev'den Şuşa kararnamesi! Resmen ilan edildi
Aliyev'den Şuşa kararnamesi! Resmen ilan edildi
GİRİŞ 07.05.2021 21:52 GÜNCELLEME 07.05.2021 21:53
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa kentinin Azerbaycan'ın kültür başkenti olarak ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan işgalden kurtarılan Şuşa kentinin Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Aliyev, “Şuşa'daki kamu yönetiminin ve yasal düzenlemenin daha da iyileştirilmesi, yalnızca şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın restorasyonuna ve korunmasına hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda sürekli gelişimi için koşullar oluşturacaktır. Şuşa şehrinin tarihi görünümünü geri getirmek, eski ihtişamını geri kazanmak ve onu geleneksel zengin kültürel yaşamla yeniden birleştirmek ve ayrıca Azerbaycan’ın asırlık zengin kültürünün, mimarisinin ve şehir planlamasının parlayan incisi olarak uluslararası arenada tanıtmak için Şuşa'yı Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan ediyorum” dedi.


Karabağ’ın incisi olarak adlandırılan Şuşa, Ermenistan tarafından 1992 yılında işgal edilmişti. Azerbaycan ordusu ise, 8 Kasım'da Şuşa kentini işgalci Ermenistan'dan kurtarmıştı. Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ’ın incisi Şuşa'yı Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan edeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR 31
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık Kibrısı tanıyın
    Cevapla
  • Vtndş 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin Zamanı var. İşgale son vermek için 30 yıl bekledi adamlar. Güçlenmek lazım
    Cevapla
  • Ahmet Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    İki kardeş ülke nezaman büyük bir projede buluşcak
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bir Türk varsa orası vatandır
    Cevapla
  • seçkin 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın aliyev türkiyeye nasıl okul açtırdın acaba ermenistanda senmi savaştın bizmi bunlarda zorluk çıkartıyor türkiyeye okul açtırmıyor
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Çankırılı kardeşim sana katılıyorum azarbaycandan kaçıp Türkiye sıgınan Azerbaycan lı kardeşlerimizi Rusya’ya iade eden İnönü CHP sidir bizim sınırı gecergecmez kurşuna dizildiler hepsini şehit ettiler görüyosunuzki Kılıçdaroğlu CHP si ve İstanbul il başkanı Ermeni halkı katlettik demedimi düşünün Türkiye Cumhuriyeti devletinde siyaset yapacaksın ekmeğini aşını yiyecek sonra Ermeni seviçi olan CHP Doğu Anadolu Ermenistan’a verir Cüneyt arkının yetmişli yıllarda çevirdiği film güneş nezaman doğacak filmi azarbaycanlı kardeşlerimizi anlatıyordu ben bilmem yok z kuşağı yok C kuşağı da bir araştırsın CHP yi 1938 Bu yana kimlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda