Medyayı hedef alan İsrail'e AP, Aljazeera ve Beyaz Saray'dan tepki!

İsrail'in AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerini hedef almasının ardından medya kuruluşlarından ve Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 15.05.2021 18:38 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:40
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Terör devleti, Gazze'de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıktı.

Amerikan Associated Press (AP)'nin Başkan ve CEO'su Pruitt, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AP: DEHŞETE DÜŞTÜK

PRUITT, AÇIKLAMASINDA, "AP OFISINE EV SAHIPLIĞI YAPAN BINAYA YAPILAN OLDUKÇA RAHATSIZ EDICI İSRAIL SALDIRISI KARŞISINDA ŞOKE OLDUK VE DEHŞETE DÜŞTÜK." IFADESINI KULLANDI.

İsrail AP ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurdu

AL JAZEERA'DEN AÇIKLAMA

Al Jazeera: İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." ifadesini kullandı.

Psaki, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada yaptı.

Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." ifadesini kullandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıkmıştı.

YORUMLAR 128
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani filmlerde olur ya, bir engel vardır, o engel çok tehlikeli şeylerin yüzeye çıkmasını engeller ama bir grup meraklı maceraperest gider kuralar orayı, araştırma falan yapar ve orada uyuyan şeyi uyandırır. İşte o engel Filistinli müslümanlar, uyuyan ve yüzeye çıktığında ortalığı kasıp kavuracak insan ayırt etmeden yok edecek o tehlikeli yaratık israil, orayı kurcalayan maceraperestler ise israile ses çıkarmayıp hatta destek veren abd, ab vs. Filistinliler sadece müslümanların değil insanlığın son kalesi. İsrail bu yönünü istemeden de olsabu haberdeki olaylarla o maceraperestlere de gösteriyor ama uyanmıyorlar.
    Cevapla
  • Trakyali amica 2 yıl önce Şikayet Et
    Belli oluyor bağımsız medya yayını ve abd tımsah göz yaşı dökmüş hiçte inandırıcı değil
    Cevapla
  • M. K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin başı abd köpeği israil. İnsanlığın vıjdan sahiplerinin nefreti israil. Amerikan halkı üçbuçuk yahudinin elinde israile uşak olmuş. Yahudi semayesi amerikan siyasetçilerini esir almış. Zalim amerika bu zulmü sen yaptırıyorsun inşallah sen israilden önce batarsın sonra da müslümanlara saldırttığın köpeğin israil batar yok olur.
    Cevapla
  • Ay Yıdız 2 yıl önce Şikayet Et
    katil sürüsü diğer katil sürüsüne direk iletmiş daha çok müslüman öldürün diye ben bunu anladım
    Cevapla
  • Eyüp1 2 yıl önce Şikayet Et
    Psaki ne bu dünyada ne ahirette elime geçme geçersen .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek