İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'den milletvekili Michael Fabricant, Londra'daki İsrail karşıtı göstericilere "ilkel" dedi.

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti
İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti
GİRİŞ 17.05.2021 16:37 GÜNCELLEME 17.05.2021 16:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fabricant, Twitter hesabından cumartesi günü Londra'daki İsrail Büyükelçiliğinin önünde polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmanın görüntülerini paylaşarak "Bu ilkeller, Orta Doğu'da yaptıklarını Londra'ya taşımaya çalışıyorlar." diye yazdı.

Irkçılık karşıtı Hope Not Hate adlı gruptan yapılan açıklamada, "Gergin durumlar, toplumda bölünmeyi kışkırtan nefret dolu ırkçılık değil, toplulukları bir araya getirmek isteyen insanların istikrarlı liderliğini gerektirir. Muhafazakarlar, bu utanç verici yorum için Michael Fabricant'ın üyeliğini askıya almalı." ifadesine yer verildi.

PAYLAŞIMINI SİLMEK ZORUNDA KALDI

British Future adlı düşünce kuruluşunun direktörü Sunder Katwala da Twitter hesabından "İngiliz Yahudilerini İsrail politikasından sorumlu tutmanın ırkçılık olduğunu bilen herkes, Michael Fabricant'ın tweetinde de ırkçılığı görebilir." paylaşımını yaptı.

İfadesi tepki çeken Fabricant'ın daha sonra mesajını sildiği görüldü.

Cumartesi günü Gazze'ye yönelik saldırıya tepki amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride polisle göstericiler çatışmıştı. Eylemciler, akşam saatlerinde elçilik önündeki barikatları aşmaya çalışmış, bunun üzerine polis göstericilere müdahalede bulunmuştu. Yaklaşık bir saat süren müdahalede 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Fabricant, sık sık düzenledikleri gösterilerde polisle çatışan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karşıtları için aynı ifadeyi kullanmamıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • T C 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu İngiliz ler çok büyük şeytan lar Allah size bu kovidin daha beterini versin yer yüzü münafıkları
    Cevapla
  • Abdullah Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    siyonist bir köpektir o. ondan zoru.
    Cevapla
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz vekil çok doğru söylemiş, ilkel insanlar bu yürüyen ve tepki gösterenler. Gelişmiş ve teknolojik olmak için silahla daldırmak, suçsuz insanları katletmek, çocukları öldürmek gerekir. Bunu da en iyi bilen ülkelerin başında ingiltere, fransa, abd ve israil gelir. Dua etsşn de müslüman ülkeler ilkel olarak kalsınlar, gelişrsek ne olacağını füşünsünler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye