ABD'li ünlü isimlerden İsrail'e tepki! İslam dünyasına askeri destek çağrısı

ABD'li tanınmış isimler, sosyal medya hesaplarından, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddeti ve ABD'nin İsrail'e yardımlarına tepki göstermeye devam ediyor.

ABD'li ünlü isimlerden İsrail'e tepki! İslam dünyasına askeri destek çağrısı
ABD'li ünlü isimlerden İsrail'e tepki! İslam dünyasına askeri destek çağrısı
GİRİŞ 18.05.2021 10:33 GÜNCELLEME 19.05.2021 08:17
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Amerikalı birçok tanınmış isim, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlere karşı uyguladığı şiddet ve ırkçı davranışları eleştirerek ABD’nin İsrail’e yaptığı yıllık 3,8 milyar dolarlık yardımın da durdurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Lorenzo'nun Yağı, Müşteri (The Client) gibi filmleriyle hatırlanan ödüllü sinema oyuncusu Susan Sarandon, Türk medyasında da yer alan, 10 yaşındaki Gazzeli Nadine Abdel-Taif’in bombalarla yıkılan binaların önünde gözyaşı döktüğü videoyu Twitter hesabından paylaşırken, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuk ve kadın sivillerin rakamlarını gösteren bir grafiğe de sayfasında yer verdi.

Susan Sarandon

Sarandon'ın, İsrail'e ABD yardımlarını konu alan paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:

"İsrail’e yılda 3,8 milyar dolar gönderiyoruz. Bu, günde 10 milyon dolar eder. Ve hala kendi ülkemizde ücretsiz yemek programını uygulayamazken vergilerimiz ırkçılığı fonluyor. İsrail ise ücretsiz sağlık sistemine ve daha iyi bir yaşam standardına sahip ama biz hala yılda 3,8 milyon dolar göndermeye devam ediyoruz. Bu, kınamaya değer."

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BENİ AFFEDİN! ÇÜNKÜ BU MESAJI DÜNYAYA İLETMEK ZORUNDAYIM"

İsrail'in saldırılarını eleştiren bir diğer isim ise New York Times'ın en iyi satanlar listesinde yer alan ve ödüllü kitapları 30'dan fazla dile çevrilen Amerikalı yazar Naomi Klein oldu.

ABD'li yazar, İsrail askerlerinin Filistinli kadınları kelepçelediği ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden insanların üzerine gözyaşı bombası attığı görüntülere ek olarak, İsrail savaş uçaklarının füzeleriyle Associated Press (AP) haber ajansı ve El-Cezire televizyonu ofislerinin de bulunduğu Cela binasının yıkılma anını gösteren fotoğrafı paylaştı.

Naimi Klein

Klein bu fotoğrafın altında, Filistinli muhabir Youmna al-Sayed'in, her gün işe giderken 4 çocuğuyla "Başıma bir şey gelirse beni affedin. Çünkü bu benim görevim ve bu mesajı dünyaya iletmek zorundayım" diyerek vedalaştığını belirten ifadelerin alıntılandığı bir röportajın linkini de paylaştı.

Kişisel sayfasında kendini gazeteci, yazar, film yapımcısı ve aktivist olarak tanımlayan Klein, Twitter'da, "Şeyh Cerrah'ı kurtar" ve "Gazze saldırı altında" etiketleri ile yaptığı paylaşımda, "Konumunu ve ayrıcalığını riske at ve konuş. Sosyal medyada olması gerekmiyor ama iş yerinde ya da evde, bir yerlerde olmalı. Mektup yaz, dilekçe imzala" şeklinde ifadelere yer verdi.

SNOWDEN DA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, Gazze ofislerinin bulunduğu binanın İsrail savaş uçaklarıyla vurulmasının ardından AP tarafından yapılan açıklamadaki detaya atıfta bulunan bir paylaşımla, İsrail'e tepki gösteren ünlülere dahil oldu.

Edward Snowden

Snowden, AP'nin de aynı doğrultudaki açıklamasının ekran fotoğrafını eklediği paylaşımında, "AP'nin açıklaması, İsrail ordusunun, binalarını havaya uçurmak için iddia ettiği gerekçeye doğrudan meydan okuyor ve AP'nin Hamas'ın orada olduğuna ya da faal olduğuna dair hiçbir belirti görmediğini belirtiyor" ifadelerini kullandı.

The Philadelphia Inquirer'in Yahudi kökenli yazarı Abraham Gutman da İsrail'i eleştiren birçok paylaşım yaparak, "Eğer antisemitizm konusunda endişeliyseniz, belki de Yahudi devleti ve halkı adına Davud yıldızı taşıyan savaş uçaklarının kadınları ve çocukları öldüren bombalar atmasına kızmalısınız" değerlendirmesinde bulundu.

Abraham Gutman

Hamas'ın, yerleşim alanlarını "canlı kalkan" olarak kullandığı iddiasına karşın "İsrail'in en üst düzey askeri üssü Hakyria'nın, Tel Aviv'in merkezinde, sanat müzesi, iki alışveriş merkezi, bir lise ve sivillerin oturduğu evlerin hemen karşısında olduğunu hatırlatmak isteriz" diye yazan Gutrman, Telaviv’in göbeğinde bulunan Hakyrria’nın fotoğrafını paylaştı.

"İSLAM DÜNYASI FİLİSTİN'E ASKERİ DESTEK VERMELİ"

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Hatem Bazian, Müslüman ülkelere Filistin’e askeri destek vermeleri çağrısı yaptı:

"İslam dünyası, İsrail’e ekonomik baskı yapmalı. Aynı zamanda Filistinlilere kendilerini savunmaları için askeri destek vermeliler, çünkü Filistinlilerin kendilerini savunma kabiliyetleri yok. Bunların (İslam ülkelerinin) uçakları, roketatarlar ve tüm askeri teçhizatları var. Bunları Yemen’de kullanıyorlar, ancak yerleşimci sömürgecilikle savaşan Filistinlileri desteklemiyor veya destekleyemiyorlar."

Öte yandan İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde bazı sivil yapılara, tarım arazisine ve güvenlik noktasına bir dizi hava saldırısı düzenledi.

AP MUHABİRİ: "GAZZE'DE GÜVENLİ BİR YER YOK"

İşgalci İsrail, çocuk kadın demeden masum Filistinli sivillerin üstüne bomba yağdırırken, geçtiğimiz günlerde Associated Press (AP), El-Cezire ve diğer bazı medya kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu binaya da saldırmıştı. O anları anlatan AP muhabiri Fares Akram, "Ailemin resmini ve çalışma sertifikamı aldım. Kaskımı taktım ve koştum. Keşke burada güvende olduğumu söyleyebilseydim ama yapamam. Gazze'de güvenli bir yer yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • ABDULLAH YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Cehennem olmasaydı...
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    ey millet burda söylüyorum...ABD malı kullanan vatan hainidir,bu devlet PKK ya yardım eder,İsrail e yardım eder,bizim iç işlerimize karışır,gelişmemizi,kalkınmamızı baltalamak ister,yani en az Yunan gavuru kadar bizim baş düşmanımız...ve sesleniyorum Coca Kola içmeyin,ABD sigarası kullanmayın,ürünlerini almayın.
    Cevapla
  • türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    askeri destek acilen verilsin abd.ab.boş verin birlikte bunu yapın bakalım kim karşımızda varsa fark etmez düşmandır. gerekenler acıliyetle yapılsın bun zülüme dur denilsin .artık
    Cevapla
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    israil kendilerinin dışındaki tüm dünya milletlerinin kendilerinin kölesi yapmak istediklerini unutmuşlar bu yahudi ırkı yarın sırasıyla ve güçlendikçe başka ülkelere saldıracak özelliklede hiristiyan toplumunu yok edecekler eğer bu siyonist kanla beslenen şeytanın taraftarlarına durdurulmassa yarın çok geç olacak..
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    sivillerin bombalanması meşru sayılırsa dünyanın hiç bir yerinde kimse can güvenliğinden bahsetmesin aklı başında olanlar bunun farkında en azından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi