Netanyahu'dan ABD yönetimine Gazze talebi: 2-3 gün daha süre verin

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları bitirmek için ABD yönetiminden 2-3 gün süre istediği belirtildi.

Netanyahu'dan ABD yönetimine Gazze talebi: 2-3 gün daha süre verin
Netanyahu'dan ABD yönetimine Gazze talebi: 2-3 gün daha süre verin
GİRİŞ 18.05.2021 15:27 GÜNCELLEME 18.05.2021 20:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes konusunu yakından takip eden Batılı kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ABD'li yetkililer, pazar ve pazartesi Netanyahu'dan Gazze'ye yönelik saldırıları sonlandırmasını istedi. Netanyahu ise İsrail ordusunun, Gazze'deki hedefleri vurarak yürüttüğü operasyonu tamamlamak için 2-3 güne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, söz konusu bilgilere rağmen yine de İsrail'in Gazze saldırılarının çarşamba ya da perşembe günü kesin biteceğini teyit edemedi.

BENZER HABER CNN'DE DE YER ALDI

Öte yandan İsrail'in Walla News gazetesi muhabirlerinden Barak Rafid da bugün CNN kanalında, İsrailli yetkilileri kaynak göstererek benzer bir bilgi paylaştı.

İsrailli yetkililerin Gazze operasyonunu tamamlamak için 24 ila 48 saate ihtiyacı olduğunu, daha sonra saldırıları durduracağını aktaran Rafid, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'e mesajının, "operasyon süresinin dolmaya başladığı" yönünde olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede ateşkesin sağlanmasını desteklediğini belirmişti.

Biden'ın görüşmede, "Ayırt gözetmeksizin yapılan roket saldırıları karşısında İsrail'in kendini savunma hakkına kati desteğini dile getirdiği" belirtilen açıklamada, "Başkan Biden, bir ateşkese olan desteğini dile getirdi ve bu sona giden yolda ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarıyla diyaloğunu ele aldı." ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    . Batı mezhep fanatiği İran’dan kıymık koparamaz "zaten işine de gelmez, İran onlara lazım" ama Türkiye’nin birçok yumuşak karnı var, paramparça ederler. Ne laik ordu Reise destek verir, ne de işkembeden Siyonizm’e bağlı bu millet Reis için ayağa kalkar. Allah fırsat vermesin bir avuç insan öldüğüyle kalır. ÇOK İYİ GÜVENİLİR BİR İSTİHBARAT, AYNEN YAHUDİ TAKTİĞİYLE ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN MÜCADELE VE YERİ GELDİĞİNDE KESENİN AĞZINI AÇARAK VATANDAŞIN MİDESİNE HİTAP ETMEK ŞART.
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler cenazelerini bilhassa çocuk kadın hamile cenazelerini gömmesinler.şehitler müzesi yaparak cesetleri mumyalansın. Ve nasıl öldüğü bilgisi yazılarak herkesin görebileceği müzeye cam tabut içinde sergilensinler.bu çoooook önemli.dünya görsün.gömülmesinler.
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    niye gerek var böyle birşeye şimdide o hiçbirşeyi anlamayan kalpleri kör olan yahudilere hiristiyanlara ortodokslara vucutlarımızı sergi veya müze yapalım hayırdır ya şerfimiz onurumuz gitmiş zaten şimdide namusumuzumu sergi yapalım
    Cevapla
  • adil poyraz 2 yıl önce Şikayet Et
    filistin halkının basinda lider yok mu? demek ki satılmış birisi ki ses soluk çıkmıyor, o da maçı idare edecek tavırlarla geçiştirdi. başsız vücut işe yaramıyor, önce lider, ille lider...
    Cevapla
  • K. Karga 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar bırer vampır bıden netenyahu gıbıler butun dunya sıfatlarına tukurse gene az ya yapacaksın at bı atom bombası serefsız acı cektırme mıllete rabbım tas etmıs sızı.
    Cevapla
  • katibb 2 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem... anlaşılan o ki dünyada bunların karşısına çıkabilecek yok.. öyle protesto yapmak, kola, fanta içmemekle falan olmaz bu iş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış