Filistin kahreden haberi duyurdu! ABD'den pişkin açıklama, Türkiye'den tepki

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze'ye yönelik saldırılarının en az 48 saat daha devam edeceğini açıklarken, Filistin de şehit sayısının arttığını duyurdu.

GİRİŞ 18.05.2021 17:29 GÜNCELLEME 19.05.2021 08:07
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

İslam dünyasına askeri destek çağrısı

Umman Müftüsü: Ümmetin alnındaki utanç lekesini sildiler

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

- Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, İsrail'in Filistinlilere saldırıları sonrası artan gerilimin düşürülmesi, çatışmaların derhal sonlandırılması çağrısında bulunarak, "Çocukların da içinde bulunduğu çok sayıdaki sivilin hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle dehşete düştük" dedi.

- İsrail Savunma Bakanı Benny Ganzt, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin'in telefonda görüştü. Görüşmede Gantz, ABD'nin İsrail'in "kendini savunmasına" verdiği destekten dolayı Austin'e teşekkür etti. İsrailli bakan, Austin'e Gazze'ye yönelik saldırılara "uzun soluklu sükûnet" sağlanıncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de Kudüs'te yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Kurul'a hitaben konuşan Çavuşoğlu, "200’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bayramı bize ve Filistinlilere zehir ettiler derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin için liderlerle görüştüğünün altını çizdi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Uluslarası Koruma Gücü" vurgusu yaparak, "Fiziki güç konuşlandırmak için BMGK kararı gerekiyor" dedi. Çavuşoğlu, "İsrail'in eyleminin cezasız kalmaması için çalışıyoruz" derken, "Uluslararası toplumun tepkisi yine cılız kaldı. ABD yönetimi zalim ile mağduru eş tutuyor" ifadelerini kullandı.

- İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı. Olayda 5 Filistinli yaralandı.

MISIR'DAN FON DESTEĞİ

- Mısır, İsrail'in hava saldırıları sonrasında Gazze'nin inşası için 500 milyon dolar fon tahsis etti.

BLINKEN'DAN PİŞKİN AÇIKLAMA

- Tel Aviv yönetime her türlü desteği veren, "kendini savunma hakkı var" diye açıklamalar yapan, BMGK'da İsrail'in kınanmasına veto koyan Washington yönetimi, pişkin bir açıklama yaptı. Danimarka'nın ardından İzlanda'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada, "ABD'nin hedefi, İsrail ile Filistinliler arasındaki şiddeti mümkün olduğu kadar çabuk sona erdirmektir" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'dan talep etti! Netanyahu'dan çıldırtan istek

- CHP Grup Toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "300'e yakın insan hayatını kaybetti, çocuklar var bunların içinde. İsrail'in yaptığı bir katliamdır" ifadelerini kullandı.

- İsrailli yetkililer, Lod kentinde ilan edilen OHAL'in uzatıldığını açıkladı.

İsrail saldırıları sonrası kentte büyük bir yıkım var.

RUS LİDERDEN "ŞİDDETE" SON VERME ÇAĞRISI

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ile Filistin arasındaki şiddetin sona erdirilmesi çağrısı yaptı:

"Filistinliler ve İsrailliler arasında çatışmaların patlak vermesi siviller arasında çok sayıda can kaybına neden oldu, ölenler arasında çocuklar da var. İki taraftan da şiddet eylemlerinin sona ermesi ve BMGK'nın ilgili kararları doğrultusunda aktif çözüm arayışına girilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz."

İsrail terörü gece de sürüyor.

"EN AZ 48 SAAT DAHA SALDIRACAĞIZ"

- İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi, Gazze'ye yönelik askeri saldırıların en az 48 saat daha devam edeceğini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 30 Hamas mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

FİLİSTİN ACI HABERİ DUYURDU

- Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de 61'i çocuk, 36'sı kadın 213 Filistinlinin şehit düştüğünü, yaralı sayısının da 1442'ye yükseldiğini açıkladı.

- İsrail ise, Hamas'ın misillemesi sonucunda 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını aktardı.

YORUMLAR 191
  • Saban 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinde soykirimi tanımayanlar hapse atmalıyız avrupa boyle yapiyor
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Su ölmüs bebek resmine iyi bakin. Sayin cumhurbaskanimis recep tayyip erdogen eger siz bu haberi ve yorumu okuyorsaniz, lüften o insanlara yardim edin. Öbür sene yada yakinda gene olaylar olacak. israil simdi saldieilardan vazgecti diye bu konuyu unutmayin. Sizden cok menmunum cünkü siz davosda one minute olaydan sonra cok begendim ve oyumu hep ak partiye verdim cünkü size inaniyorum.
    Cevapla
  • Seyyah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet olsaydı müslümanlar bu acınacak durumda olmazdı, futbol maç ümmeti var.
    Cevapla
  • Arif olan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümmete öncü olalım. Biz asker gönderelim. Diğer Müslüman ülkeler halk baskısı ile mecbur bize destek olacaklar. Öyle kahrolsun İsrail falan olmuyor artık.
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Firavun da Super Güçtü ve İlâhım Derdi Sabredin Zalimlerin Sonu hep Ayni Olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!