İsrail katliamları sürerken Yunanistan'da Filistin paniği! Türkiye anlaşma imzalar diye...

Filistin'deki katliamların sürdüğü şu günlerde, Yunanistan'ı Türkiye’nin Filistin ile de deniz yetki anlaşması imzalayabileceği endişesi sardı.

İsrail katliamları sürerken Yunanistan'da Filistin paniği! Türkiye anlaşma imzalar diye...
İsrail katliamları sürerken Yunanistan'da Filistin paniği! Türkiye anlaşma imzalar diye...
GİRİŞ 19.05.2021 07:22 GÜNCELLEME 19.05.2021 08:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunan medyasına göre Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, dün İsrail ve Filistin’e gerçekleştirdiği ani ziyaretleri, Türkiye’nin Kasım 2019’da Libya ile imzaladığı deniz yetki anlaşmasının benzerini Filistin ile de imzalaması endişesi yüzünden kararlaştırdı.

Yunanistan Filistin'i suçlu buldu!

Ayrıca Yunan medyasındaki habere göre Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Ramallah’da Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüşmeyi de reddettiği öğrenildi.

ATİNA’DA TEYAKKUZ

Yunan Kathimerini gazetesi, “Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu ziyaretleri muhtemel olumsuz gelişmeleri önleyebilmek için yapıyor. Zaten Atina, Türkiye ile Filistin arasında deniz yetki sınırlarının belirlenmesine ilişkin anlaşma imzalanması ihtimali karşısında bir süredir ‘teyakkuz’ durumunda. Filistinlilerin haklarını en fazla savunan ülke olan Türkiye’nin, Filistin yönetimine Doğu Akdeniz’de anlaşma imzalaması için baskı yaptığı biliniyor” diye yazdı.

Hollanda açıkladı: Türkiye PESCO için resmen...

Yunan Ta Nea gazetesi ise “Türkiye ile Filistin arasında bir anlaşma olasılığı, Atina’nın reflekslerini harekete geçirdi” ifadesini kullandı.

KAHİRE’YE ZİYARET

Yunan medyasında ayrıca Türkiye ile Filistin arasındaki bir anlaşmanın, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetiminin yanı sıra, İsrail’in de Akdeniz’deki çıkarlarına zarar vereceği iddia edildi. Dendias, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile de telefon görüşmesi yaptı. Yunan Dışişleri Bakanı, yarın Kahire’yi ziyaret edecek. Doğu Akdeniz’de muhtemel doğalgaz rezervleri nedeniyle bir süredir sınırların belirlenmesi konusunda gerilim yaşanıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’tan İsrail ve...

FİLİSTİNLİ MEVKİDAŞI GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Ramallah’da Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüşmeyi reddetti. Kathimerini gazetesine göre Maliki, Yunanistan’ın, Filistinlilerin görüşlerine kulak bile asmadığı ve İsrail yanlısı tavır içinde olduğu gerekçesiyle, Dendias ile görüşmeyeceğini Atina’ya bildirdi.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan geçen pazartesi günü yapılan açıklamada Maliki ile görüşeceği belirtilen Dendias, dün Ramallah’ta Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile bir araya geldi.

YORUMLAR 15
  • Okuyucu Görüşü 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin ile deniz yetki sınırı anlaşması mutlaka yapılmalıdır. Bu anlaşmaya ayrıca karşılıklı işbirliği ve egemenliği gözetme maddesi eklenmelidir. Böylece Filistin'i egemen bir devlet olarak kabul etmenin gereğini yerine getirmiş oluruz. Ayrıca Filistin'e İsrail tarafından yapılan saldırılarda bize doğrudan taraf ülke olarak müdahale etme hakkı doğurur. Abd okyanus ötesinden bu topraklara hiç bir meşru gerekçe olmadan müdahale ediyor. İsrail'in bölge istikrarını bozucu saldırganlıkları bizim de etkilendiğimiz bu coğrafyaya müdahale etme hakkını doğurur.
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşma kapıda.rusya TÜRKİYE çıkarları örtüşüyor.filistin mavi vatan anlaşması dengeleri akdenizde netlik kazanır.fırsat fırsattır.herşeyi göze almaktır.yunan israil pkkyd terör örgütleri çökertilmeli.devletler aklı bunu gerektirir.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ne israil ne de Yunanistan guvende olamayacak. Ne yaparsalar bos. Yaptıkları haksızlıkların zalimliklerin hesabını verecekler. Onları kimsede kurtaramayacak. Hesap günü çok yakın.. O günüde kendileri belirleyecekler....
    Cevapla
  • Mete TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte tam zamanı. Filistin, Ürdün ve Lübnan ile hemen MEB anlaşması yapmalıyız.
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ürdün ne alaka.?
    Cevapla
  • You None 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanda zerre kadar akıl yok. Reddedileceğini bile bile gidiyorsun, sonra eli boş dönüyorsun. Önce insan ol, akıllı ol, vicdanlı adaletli ol. Yunan sen bir hiçsin (You None)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi