Pentagon'un dünyanın en büyük gizli ordusu deşifre edildi

Amerikan basını, Pentagon'un iç ve dış operasyonları gerçekleştirmek için 60 bin görevliden oluşan dünyanın en büyük gizli ordusunu kullandığını yazdı.

Pentagon'un dünyanın en büyük gizli ordusu deşifre edildi
Pentagon'un dünyanın en büyük gizli ordusu deşifre edildi
GİRİŞ 19.05.2021 10:04 GÜNCELLEME 20.05.2021 10:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Amerikan Newsweek dergisinde yer alan iddiaya göre; ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), aralarında sosyal medya manipülasyonu da olan görevler için gizli bir ordu kurdu. Haberdeki iddiaya göre; bu gizli ordunun 60 bin kişiden oluşuyor ve CIA'den 10 kat daha büyük.

"BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK GİZLİ GÜÇ"

Newsweek'e konuşan kaynaklar, söz konusu yapılanmanın "dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük gizli güç" olarak tanımladı.

GİZLİ ORDUNUN İÇİNDE SİBER SAVAŞÇILAR EN HIZLI BÜYÜYEN GRUP

Pentagon'un gizli ordusu içinde en hızlı büyüyen grup, online faaliyetler için kullanılıyor. Bu siber savaşçılar çoğunlukla internetten istihbarat toplamak için faaliyet gösteriyor ve sahte kimlikler kullanıyor. Bu birimin sosyal medyayı etkilemek ve manipüle etmek için kampanyalara katıldığı da gelen iddialar arasında.

HER YIL 1 MİLYAR DOLARA MAL OLUYOR

Pentagon'un gizli ordusunu finanse etmek için ise, her yıl yaklaşık 1 milyar dolar (yaklaşık 8.4 milyar TL) harcanıyor. Söz konusu operasyonlarını desteklemek için 130 özel şirket ve düzinelerce az bilinen ve gizli devlet kurumu kullanılıyor.

AJAN FOGLE

Bir dönem gündemde olan Ryan Fogle'in de gizli ordunun bir parçası olduğu ve Rusya'da bir çifte ajan almaya çalıştığı da belirtilmişti. Fogle, ABD büyükelçiliğinde çalışırken Rusya'da tutuklanmış ve sonra Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından sorgulanmıştı.

KAYNAK: NEWSWEEK
YORUMLAR 39
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd denen büyük şeytanın yegane gücü teknolojisinde.Askerleri birer korkak çakal mesabesindedir.Korkunun ürettiği filmlerde vietnam senrdromunu net olarak görürsünüz. Öküz gibi görünürler ama tavşan kadar yürekleri yoktur.
    Cevapla
  • uçan kasa 2 yıl önce Şikayet Et
    50 yıl dır aparat olarak kullandıgı terör örgütlerini biliyoruz nasıl gizli bu pkk pyd deaş ve bir çok örgüt bunlara çalışıyor :)
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçin bu işleriii gizli güç kara savaşında belli olur terörist ABD ancak bombalar yıkar ama asla o bölgeyi alamaz bir savaşta kara gücü olmadanda orayı alamazsın Türkiyeyi örnek alsı abd süriyeyi nasıl temizledi fazla söze gerek yok traş bunlar!
    Cevapla
  • SivriBiber 2 yıl önce Şikayet Et
    Lakin sizi layıkı ile gören, duyan ve işiten Allah var. Dolayısıyla gizli mizli değildiniz.
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikalılar hiç bir zaman başka ülkelerde kendi askerleri ile savaşarak galip gelmediler, tarihe bakarsanız görürsünüz, bu tür askeri gruplar oluşturmak BEYHUDEDİR, sadece kendisini an itibariyle güvende !!! hissettirir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
36 bin sağlık personeli alınacak!