Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Filistin'e destek açıklaması

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa 'Güney Afrika olarak Filistinlilere olan desteğimiz bir prensip meselesidir' dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Filistin'e destek açıklaması
Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Filistin'e destek açıklaması
GİRİŞ 20.05.2021 01:27 GÜNCELLEME 20.05.2021 01:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinli sivillere yönelik saldırılarına tepkisini dile getirerek, "Güney Afrika olarak Filistinlilere olan desteğimiz bir prensip meselesidir" dedi.

Fransız ulusal basın kuruluşu France 24'e İsrail saldırılarına yönelik açıklamalarda bulunan Ramaphosa, Güney Afrikalıların Filistin'de yaşanan durumdan son derece endişeli olduğunu belirtti.

İsrail tarafından Filistinlilere uygulanan şiddetin, ülke tarihindeki 1948-1994 yıllarında beyaz ırkçı apartheid rejiminin beyaz olmayan Güney Afrikalılara yaşattığı korkunç acıları hatırlattığını ifade eden Ramaphosa, şunları kaydetti:

"Bizler apartheid uygulamalarına ve kendi acılarımıza çok yakın bu görüntüleri izlediğimizde, Filistinlilerin yanında yer alıyoruz. Güney Afrika olarak Filistinlilere olan desteğimiz bir prensip meselesi."

Netanyahu ilk kez açıkça söyledi: Gazze için iki kanlı seçenek

Ramaphosa, Filistin meselesinin çözümsüz bir sorun olmadığını dile getirerek, "Tüm dünya apartheid sorunun da çözümsüz olduğuna inanıyordu ama iki tarafı bir araya getirmeyi başaran liderimiz Nelson Mandela sayesinde bir çözüm bulabildik" diye konuştu.

İsrail'in Filistinlilere karşı uygulamalar nedeniyle apartheid tipi devlet olarak tanımlanabileceğini kaydeden Ramaphosa, bu durumun Filistinlilerin haklarını korumak için direnişe geçmeye zorladığına değindi.

Ramaphosa, tarafların sakinleşerek bir araya gelmesinin tek çözüm olduğuna vurgu yaparak, "Bizler, bu tür acılar yaşamış Güney Afrika ulusu olarak, iki tarafın bir araya gelmesine yardımcı olacak bir rol oynamaya hazırız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • barakuda 2 yıl önce Şikayet Et
    Nelson Mandelanın torunlarına bu yakışır şerif Hüseyin'in arap torunlarınada bu herkes kendine yakışanı yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor