Güney Afrika’da Filistin ve İsrail yanlısı gruplar karşı karşıya geldi

Güney Afrika’da Filistin ve İsrail yanlısı gruplar karşı karşıya geldi. Polis Filistin yanlısı gruba müdahale etti ve 4 kişiyi gözaltına aldı

GİRİŞ 13.11.2023 09:52 GÜNCELLEME 13.11.2023 11:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da Filistin ve İsrail yanlısı gruplar karşı karşıya geldi. Polis, Filistin yanlısı gruba tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek, 4 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 37 gündür süren saldırıları, dünyanın birçok ülkesinde protesto edilmeye devam ediyor. Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yer alan Sea Point bölgesinde Filistin ve İsrail yanlısı gruplar karşı karşıya geldi. İsrail yanlısı grubun protestosuna karşı protesto düzenleyen Filistin yanlısı grup arasında tansiyon yükselirken, polis Filistin yanlısı göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polis, çıkan olaylarda Filistin yanlısı gruptan 4 kişiyi gözaltına alırken, İsrail yanlısı grup protestosunu iptal etti.

Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) üyesi Abeedah Adams, Filistin için yapılan diğer yürüyüşlerin aksine bu karşı protestonun herhangi bir resmi örgütle bağlantısı olmadığını söyleyerek, "Daha spontane bir şekilde gelişti. İnsanlar İsrail yanlısı protestoya ilişkin afişlere ve medyaya tepki gösterdi. Bence bu tür bir siyonizme izin veremeyeceğimize dair çok güçlü bir duygu var. Cape Town şehrinde hoş karşılanmıyor" dedi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • BenSen 5 ay önce Şikayet Et
    Halbuki Apartheid ne oldugunu en iyi bunlar bilir.
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Batı İsrail'in yanında durmaya devam edecek. Onların demokrasisi ve insan hakları dedikleri şey YALANDIR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!