Tahtın varisi Prenses Amalia, servet değerindeki gelirden feragat etti

Hollanda tahtının varisi Prenses Amalia, başbakana yıllık 1.6 milyon avroluk (16 milyon 250 bin TL) gelir hakkından feragat ettiğini bildiren bir mektup yazdı ve bu ödemeyi kabul etmenin kendisini rahatsız etmesine neden olacağını söyledi.

Tahtın varisi Prenses Amalia, servet değerindeki gelirden feragat etti
Tahtın varisi Prenses Amalia, servet değerindeki gelirden feragat etti
GİRİŞ 12.06.2021 14:20 GÜNCELLEME 13.06.2021 06:01
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Geçen perşembe günü son sınavlarını da başarıyla vererek liseden mezun olmaya hak kazanan Kral Willem-Alexander'ın kızı Prenses Amalia, Başbakan Mark Rutte'ye ilettiği el yazısı mektubunda, kraliyet görevlerine başlayana kadar bu geliri kabul etmek istemediğini belirtti.

Hollanda kamu yayıncısı NOS'un yayınladığı mektupta, prenses şu ifadelere yer verdi:

"7 Aralık 2021'de 18 yaşında olacağım ve yasalara göre bir ödenek alacağım. Karşılığında bir şey yapmadığım sürece bunu rahatsız edici buluyorum, özellikle de Kovid-19 zamanında diğer öğrenciler bu kadar zor günler geçirirken."

Amalia bir yıl ara vermeyi ve ardından lisans eğitimine başlamayı planladığını söyledi.

Halen öğrenci olduğu sürece hakkı olan yıllık 300 bin avroluk geliri de geri ödeyeceğini bildirdi.

NOS, bir kraliyet üyesinin vergiden muaf gelir ve masraf ödeneğini almayı ilk kez reddettiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Selam 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bu genç prensese, karşılığında bir görev yapmadığım sürece bu ödeneği almayacağım ve diğer genç yaşıtım talebeler gibi aynı durumda olacağım, diyor. Çok akıllı ve dürüst bir kız, gelecek için Hollanda’ya iyi gurur verici bir Kraliçe yetişiyor. İngiltere benzeri kokoşlular takımından değil Hollanda Kraliyeti.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar devletini düşünüyor yabiz hortumlayan hortumlayan a devlet ihtiyaç olana vereyim diyor herkes sıraya geciyor ve sokağa cıkıp acız diyor cöpe atılan ekmeğin haddi hesabıyok yazıktır devletini şikayetediyor hırıstiyan a
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir PR çalışması sen de yedin mi bu numarayı. Bazen bu saray fareleri bir sokakta yaşayanla fotoğraf çektiriler ,bazen bir sokak kedisi severken fotoğraf çektirirler hepsi reklamasyon. Taa binlerce kilometre okyanus adalarında bulunan sömürgelerin paraları bu vicdansızlara geliyor. Tarihte sömürge edinmek için yaptıkları katliamları saysak 500 sayfa olur. Ellerindeki kanı temizlemeye bırak sabunu çamaşır suyu bile az gelir. yetmez.
    Cevapla
  • yergören 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen hemen tüm devletlerde Krallık var, bizde de halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ne hikmetse onlar demokrat bizimkisi diktatör, onlar mükemmel bizimkisi kusurlu ve maalesef içimizdeki hainler de böyle konuşurlar...
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun be. Onlar krallıktan vaz geçmediler bizim laik atatürkçüler de Osmanlı saltanat deyip Avrupa demotrat diye kandırdılar.
    Cevapla
  • Guiadoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eh bize niye söylüyon. Yaptın ise bize ne.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Defolsun sohow yapıyor kullandıgı limitsiz kartların bindigi aracların kaldıgı kösklerin parasını kim ödüyor kalkmış bizim şarlatanlarda inanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor