Erdoğan'a sesleniyorum: Türkiye'den askeri müdahale talep ediyoruz

Terör örgütü PKK/YPG'nin, Münbiç ve Tel Rıfat'taki son saldırılarına tepki gösteren SMDK Başkanı Hariri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, Türkiye ve diğer ülkelerden bu bölgeyi milislerden temizlemeleri için askeri müdahale talep etti.

Erdoğan'a sesleniyorum: Türkiye'den askeri müdahale talep ediyoruz
Erdoğan'a sesleniyorum: Türkiye'den askeri müdahale talep ediyoruz
GİRİŞ 15.06.2021 15:57 GÜNCELLEME 15.06.2021 15:57
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırının Suriye muhalefetinin bölgelerine yönelik rejim saldırılarıyla eş zamanlı olduğuna dikkati çeken Hariri, "Ölü hücreler üzerinden hassas bölgelerin patlatılması operasyonları, aralarında ortak bir akıl olduğunun delildir" dedi.

Joe Biden: Türkiye'nin savunulması kutsal bir yükümlülüktürJoe Biden: Türkiye'nin savunulması kutsal bir yükümlülüktür

BAE'de Sedat Peker paniği! İzini bulduk: CIA, MOSSAD ve Dahlan devreye girdiBAE'de Sedat Peker paniği! İzini bulduk: CIA, MOSSAD ve Dahlan devreye girdi

"ABD ÖRGÜTE DESTEK VERİYOR"

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'ne işaret eden Hariri, "Bu dosyanın Brüksel'deki uluslararası görüşmelerin gündeminde olması gerekir; özellikle ABD, terörle mücadelede uluslararası koşullardan istifade eden örgüte destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Örgütün "terörle mücadele" bahanesiyle mali ve askeri büyük destek aldığını dile getiren Hariri, bunu kullanarak gündemini ve projesini Suriye halkına dayattığını, bunun yıkıcı ve ayrılıkçı bir proje olduğunu vurguladı.

MÜZAKERELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

ABD himayesindeki Suriye Ulusal Kürt Konseyi müzakerelerinden aradan 14 ay geçmesine rağmen hiçbir sonuç alınamadığına dikkati çeken Hariri, şunları söyledi:

"Bu, toprak bütünlüğü ve sosyal dokuyu tehdit eden ve başta Türkiye olmak üzere komşu ülkeler için tehdit oluşturan örgütün geniş bir alana (Suriye) gündemini empoze etme kararlılığıdır. Örgütün uygulamaları ve ihlalleri onu destekleyen ülkeler için yasal bir sorumluluk taşımaktadır. İnsanlığa karşı işlediği suçları ve keyfi tutuklamaları nedeniyle PKK ile ilişkili olan ülkelerden koalisyonun talepleri vardır."

"ASKERİ MÜDAHALE TALEP EDİYORUZ"

SMDK Başkanı Hariri, taleplerini şu şekilde sıraladı:

"Türkiye'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Suriye'yi önemseyen tüm özgür dünyadan, halkın ve ulusal ordunun yanında yer alarak Münbiç ve Tel Rıfat kentleri ile Suriye'nin geri kalan bölgelerinden milislerin dışarı çıkarılması için uluslararası askeri müdahale talep ediyoruz. Terör örgütüne destek veren ülkelerden özellikle ABD'den örgüte askeri ve siyasi desteği durdurmalarını, sivillere karşı ihlallerde kullanılan ağır silahlarını geri çekmelerini istiyoruz."

DİĞER TALEPLERİNİ DE SAYDI

Hariri, "düşünce mahkumlarının serbest bırakılması için doğrudan müdahalenin yanı sıra gizli ve bilinen cezaevlerine uluslararası kuruluşların girişinin sağlanması, evinde olan ya da olmayan kişilerin barınma ve mülkiyet haklarının korunması, göçmen çocuklarının geri dönmesi, uluslararası soruşturmalar açılarak sorumlular hakkında inceleme başlatılması, kurbanlar için adaletin tesisi, petrol kuyularının korunması ve tüm Suriyelilere insani yardım amaçlı kullanılmasını" da talepleri arasında saydı.

Nasır Hariri, "Ayrıca uluslararası kararlar yoluyla siyasi sürecin desteklenmesi ve gelecek ay BM Güvenlik Konseyinde görüşülmesi beklenen insani yardımın girişi için uluslararası mekanizmanın uzatılmasını talep ediyoruz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın 12 Haziran'da Afrin'de sivillerin tedavi gördüğü hastaneye Tel Rıfat'tan düzenlediği saldırıda aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetmiş, 32 sivil yaralanmıştı.

YPG/PKK'nın 6 yıl boyunca işgal ettiği Afrin, Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılmıştı ancak örgüt, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat'ta varlığını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklarda ABD'nin, Rusya'nın, İran'ın ne işi var diye sormaktan aciz yaratıklar Türkiye'nin orada ne işi var diye soruyor. Tabi tarih bilincini kaybetmiş tarihi 1923'ten başlayan bir zihniyetten daha fazlası beklenemez. Ayrıca Suriyelilerin ülkeleri için savaşmadıkları koca bir yalan... Özgür Suriye Ordusu Afrin'de 1000 fazla şehit verdi yine birçok yerde bizimle beraber savaştılar ve bu yerlerde de çok sayıda şehit verdiler. Tarihe gelince bu arkadaşlar tarihten de bi haber. Çanakkale şehitliğinde yatan Şam'dan Halep'ten gelip şehit olan insanların mezar taşlarını bile görselerdi böyle yorumlar yapmaya belki utanırlardı.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    hep istiyorlar ,istiyorlar.....peki bu isteyenlerin acaba hangisi Kurtuluş Savaşı yıllarında yanımızda oldu,bize destek verdi.yine Türkiye zor bir durumda kalsın aynını yaparlar,dostluk mostluk kalmaz,bir tekmede onlar vurmaya kalkar.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Canakkaleyi ziyaret ettiniz mi. Mezar taşlarını okudunuz mu. Kalbiniz nefret dolu.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhittin ağa mazlumları koruyup korumak asil Türk milletinin en önemli özelliği bir mazlumun duası 50 milyar doları bine katlar yorumlara at gözlüğüyle değilde islam iman insan gözünden bakda üzülmezsin
    Cevapla
  • Muhittin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu yorumları okudukça üzüntüden tansiyonum yükseldi... Ülkemiz suriye için askeri harcamalar hariç en az 50 milyar dolar harcadı bugune kadar, Türkiyemizin geleceği istikbali yok mu ? Olmamalı mı ? Türkiyenin varoluş gayesi veya Türk insanının yaradılış amacı suriyeyi ihya edip memnun etmek midir ? Bunu sağlıklı biçimde düşünebilen anlayabilen var mı acaba ?
    Cevapla
  • Oguzhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülen Cahil Cahil Yazma Koskocaman bir T.C. icin Devletin Bekasi icin 50 milyar Cokmu bakin muhittin gecmisini ögrenememisin Türk Milletine Devleti Cagri Yapsa 1 günde Borcunu Sifirlar senden isterlerse Sen Verme Tamammi Egoist senden Süphem var Cünki Türk Müslümandir Müslümanda MERHAMETLIDIR
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinir komsunumuz abd usaklari mi olsun m. Efendi
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhittin kardeşim, 100 milyarda harcasa bunu vatanımızı koruma amaçlı koridor kuruldu. Sırf Suriyeliler için değil.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından oluşturulan IŞID'le mücadele/ "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı..//// ORTASI : IŞID'i manivela olarak kullanıp, Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körüklenmesi ve "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi //// TAVANI : Dünya çapında "TERÖRİST İSLAM" algısını yerleştirip, müslümanlara Ortadoğu potasında tarruzlar yapılarak, petrol sahalarına konmak ve YAHUDİ ırklarından ilan ettikleri Kürtleri kullanarak, "israil ile Kürtler arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfını "uzun soluklu" tutarak "VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR" amacındaki"HAÇLI SAVAŞII..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?