İran'dan Mossad ajanlarına operasyon iddiası

İran, İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad adına ülkede suikast ve sabotajlar planlayan kişilerin yakalandığını duyurdu.

İran'dan Mossad ajanlarına operasyon iddiası
İran'dan Mossad ajanlarına operasyon iddiası
GİRİŞ 27.07.2021 17:04 GÜNCELLEME 27.07.2021 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, çok sayıda silah ve mühimmatla batı sınırlarından ülkeye sızmaya çalışan Mossad'la bağlantılı bir gruba yönelik operasyon düzenlendi.

MOSSAD BAĞLANTILI GRUPLARA OPERASYON

İstihbarat birimlerinin düzenlediği operasyonda, Mossad'la bağlantılı bir grubun üyelerinin yakalandığı ve ülkeye sokmak istedikleri çok miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerin, İran'a sokmak istedikleri silah ve mühimmatlarla ülkedeki gösterileri provoke etmeyi, suikast ve sabotajlar düzenlemeyi planladığı iddia edildi.

Haberde, Mossad ajanı oldukları iddia edilen kişilerin ne zaman tutuklandığı ve ülkeye ne zaman sızdıklarına dair bilgi verilmedi.

İRAN'DA ÇATIŞMALARLA DOLU PROTESTOLAR

İran, son haftalarda su ve elektrik kesintileri nedeniyle ülkenin farklı kentlerinde düzenlenen ve bazı noktalarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmalara yol açan protestolara sahne oluyor.

Ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletinde su kesintilerine karşı düzenlenen gösterilerde, İranlı yetkililerin açıklamasına göre, en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Tahran yönetimi, Temmuz 2019'da ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) adına ülkenin nükleer ve askeri tesislerine yönelik casusluk faaliyetinde bulundukları öne sürülen 17 kişinin tutuklandığını ve bu kişilerden bazılarının idama mahkum edildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Yikilasin Iran,her yerde Müslümanlara karsi savastin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması