AB 3 yangın söndürme uçağı gönderiyor: Katar'dan destek!

AB Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi. Katar, Türkiye'de pek çok ilde çıkan yangınlarda arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere ekip gönderdi.

AB 3 yangın söndürme uçağı gönderiyor: Katar'dan destek!
AB 3 yangın söndürme uçağı gönderiyor: Katar'dan destek!
GİRİŞ 01.08.2021 23:27 GÜNCELLEME 01.08.2021 23:30
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

KATAR'DAN ARAMA KURTARMA EKİBİ YOLA ÇIKTI

Katar haber ajansı QNA'ya göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla Katar İç Güvenlik Güçlerine bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Grubundan bir ekibin Türkiye'ye hareket ettiği belirtildi.

Ekibin, orman yangınlarında kaybolanları arama ve kurtarma çalışmalarına katılacağı ifade edildi. QNA'dan dün yapılan açıklamada, Katar Emiri'nin Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye katılmak üzere ekip gönderilmesi talimatı verdiği belirtilmişti.

Açıklamada, söz konusu talimatın, Katar İçişleri Bakanı Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Sani'nin, Türkiyeli mevkidaşı Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin akabinde verildiği kaydedilmişti.

Katar İçişleri Bakanı görüşmede, yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulunmuştu.

AZERBAYCAN'DAN ÇIKAN KONVOY GÜRCİSTAN'A GİRİŞ YAPTI

Azerbaycan’dan Türkiye'ye yardım için dün akşam yola çıkan konvoy akşam saatlerinde Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki “Kırmızı Köprü” sınır kapısından Gürcistan’a giriş yaptı.

Türkiye’de günlerdir devam eden orman yangınlarına Azerbaycan’ın yardımları devam ediyor. Akşam saatlerinde Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığına bağlı yardım konvoyu akşam saatlerinde Gürcistan-Azerbaycan sınırındaki “Kırmızı Köprü” sınır kapısından Gürcistan’a giriş yaptı. Azerbaycan’ın yardım konvoyunda çok sayıda itfaiye aracı olduğu görülürken, yaklaşık 10 saatlik bir yolculuğun ardından konvoyun Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor.

YORUMLAR 75
  • Mersinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gönderilen uçak bizdeki yetersiz denen uçaklarla ayni
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangın bitti AB "dostlar alışverişte görsün." Samimi değiller.
    Cevapla
  • Kerküklü 2 yıl önce Şikayet Et
    AB hic gondermesin utanmazlar katar zaten 3 ucak gonderiyor katar bunlardan daha buyuk devlet allah belalarini versin
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    yangının sonu gelince uçak gelse ne yazar. savaş anında füze silah lazım vermiyorsun, savaş bitmek üzere sana silah füze verelim demek bu. dostlar alışverişte görsün anlayışı sözde!
    Cevapla
  • Bedir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangının sönmesini mi beklediniz? AB uçak gönderiyormuş, kabul etmesin bizimkiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması