Myanmar'da bir ayda 740 ordu mensubu öldürüldü

Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı gruplarla Myanmar ordusu arasında temmuz ayında yaşanan çatışmalarda Myanmar ordusundan en az 740 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Myanmar'da bir ayda 740 ordu mensubu öldürüldü
Myanmar'da bir ayda 740 ordu mensubu öldürüldü
GİRİŞ 11.08.2021 09:18 GÜNCELLEME 11.08.2021 09:19

Darbenin ardından askeri yönetimi tanımayan seçilmiş milletvekillerinin 16 Nisan'da kurduğu ve "sivil hükümet" olarak bilinen Ulusal Birlik Hükümeti'nin (NUG) sosyal medya paylaşımında geçen ay ülke genelinde darbe karşıtlarıyla Myanmar ordusu arasındaki çatışmalara değinildi.

NUG'nin iddialarına göre, temmuz ayı boyunca yaşanan 355 çatışmada Myanmar ordusundan en az 740 kişi öldürüldü.

Çatışmalarda Myanmar ordusunun saldırıları sonucu yaklaşık 200 sivilin yaşamını yitirdiği ve 47 sivilin yaralandığı bildirildi.

Myanmar ordusunun en büyük kayıpları Sagaing eyaletinde yaşadığı ve ölenlerin 417'sinin bu bölgedeki çatışmalar sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

NUG'nin iddiaları karşısında Myanmar ordusundan bir açıklama yapılmadı.

- MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtlarına müdahalesi sonucu 965 kişi hayatını kaybetti. Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!