Taliban yetkilisinden dikkat çeken 'diyalog' açıklaması

Afganistan'da 20 yıl sonra başkent Kabil'i ele geçiren Taliban, hem iç kamuoyuna hem de dünyaya ılımlı mesajlar vermeye devam ediyor.

Taliban yetkilisinden dikkat çeken 'diyalog' açıklaması
Taliban yetkilisinden dikkat çeken 'diyalog' açıklaması
GİRİŞ 18.08.2021 09:07 GÜNCELLEME 18.08.2021 10:04
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararıyla ilerlemeye başlayan Taliban, kısa sürede hakimiyet alanını genişleterek başkent Kabil'e kadar geldi. Dün de Kabil'e giren Taliban ülke yönetimini ele geçirdi.

Ülkede panik havası hakimken, çoğu Afgan ülkeden kaçmaya çalışıyor.

Taliban ise hem iç kamuoyuna hem de dünyaya ılımlı mesajlar vermeye devam ediyor.

TALİBAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Reuters haber ajansına konuşan Taliban yetkilisi, siviller tarafından herhangi bir Taliban üyesi için yapılacak şikayetin soruşturmaya tabii tutulacağını belirtti.

Türkiye ve Rusya'dan Afganistan açıklaması! Taliban'dan 'genel af' kararıTürkiye ve Rusya'dan Afganistan açıklaması! Taliban'dan 'genel af' kararı

Dün genel af çıkartarak kadın-erkek ayırt etmeden tüm devlet görevlilerin görevlerine dönmesi çağrısı yapan Taliban, bugün Reuters'a yaptığı açıklamada, "Kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için eski Afgan hükümet yetkilileriyle diyalog içinde olacağız" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın enbüyük terördeleti abd terörizaramayagerekyok
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanın Afkanistan için vermiş olduğu karar ülkenin iç işidir. Türkiye olarak afganistanda iç huzurun gelmesi halkın memleketinde yaşaması için ne yapabiliriz.
    Cevapla
  • sarsıntı 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanın Afganistan' ı ele geçirmesi, bizdeki laikçileri korkutmuş.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yamyamlardan bir cacık olmaz
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dua zamanı... Ya Rabbi şu mübarek aşure gününde sevdiğin peygamberleri sıkıntı ve çeşitli rahatsızlıklara kurtaran sensin. Bu ümmeti de içinde bulunduğu ayrılmışlıktan, düşmanlıkta, esaretten kurtar... Birlik beraberlik, sevgi ve muhabbeti aramızda tesis eyle, bizi düşmanın hilelerinden koru, özümüzü ve sözümüzü dinine uygun eyle. Efendimiz’in (sav) senden bizim için istediklerini bize ikram eyle, bizim sakınmamız hakkında senden ne istedi ise ondan sakınmayı bizlere nasip eyle.... Amin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...