Son Dakika: Afganistan'dan tahliyeler devam ediyor! 22 Türk vatandaşı daha İstanbul'da

Son dakika haberi... Kabil'den alınan Türklerden 22'si Pakistan'ın başkenti İslamabad üzerinden Türkiye'ye getirildi. Afganistan'dan tahliye edilen 20 Türk vatandaşı ise daha sonra getirilecek.

GİRİŞ 18.08.2021 10:48 GÜNCELLEME 18.08.2021 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşananların ardından burada mahsur kalan 42 Türk vatandaşını kurtarmak için önceki gece Kayseri’den Hava Kuvvetleri’ne ait A400 uçak havalandı.

ASKERİ UÇAK KABİL'E İNEMEDİ 

Pazartesi gece havalanan uçak Kabil Havalimanı’nda yaşanan kaos nedeniyle ilk etapta havalimanına inemedi. Kabil Havalimanı’na inemeyen Hava Kuvvetleri’ne ait A400 tipi uçak, Pakistan’ın Başkenti İslamabad’a divert etti. Gece saatlerinde Kabil Havalimanı’nda olayların yatışması üzerine tekrar havalanan A400 tipi uçak, 42 Türk vatandaşını Afganistan’dan alarak İslamabad’a getirdi.

İslamabad’a getirilen Türk vatandaşlarının da içinde bulunduğu uçak 10.30 sıralarında İstanbul Havalimanına iniş yaptı.

"2 SAATE UÇAK İÇİN HAVALİMANINA GEÇMEM SÖYLENDİ" 

İstanbul Havalimanı’na inen vatandaşlardan Sadullah Çelik yaşadıklarını basın mensuplarına anlattı. 8 yıldan beri Kabil’de NATO’da çalıştığını kaydeden Sadullah Çelik, “Kabil’de durum bayağı kötüye gidiyordu. Biz ayrılmadan önce havalimanın sivil tarafını ele geçirmişlerdi. Hepsini yaşadık. Dün sabah elçiliğe başvurdum. 2 saat içerisinde uçak için havalimanına geçmem söylendi. Benimle beraber 30’un üzerinde kişiyi askeri uçakla tahliye ettiler. Tahliye esnasında büyükelçilik ekibi bizi çok güzel karşıladı. Türk olduğumuz için gurur duyduk. Otellere götürüldük. Karnımız doyuruldu. PCR testimiz bile otelde yapıldı. Orada Türk olduğum için tekrar gurur duydum. Son dakikaya kadar ilgilendiler. Diğer ülke vatandaşlarında sadece bir sırt çantası almasına müsaade ediliyordu. Biz tüm çantalarımızı aldık” dedi.

AFGANİSTAN'DA KALAN 20 TÜRK BAŞKA BİR SEFERLE GETİRİLECEK 

Öte yandan Kabil’den tahliye edilerek İslamabad’a götürülen ancak uçaklar dolu olduğu yer bulamayan 20 Türk vatandaşının ise başka bir seferle yurda döneceği öğrenildi.

Kabil'de uçaktan düşenlerle ilgili korkunç rapor! ABD doğruladıKabil'de uçaktan düşenlerle ilgili korkunç rapor! ABD doğruladı

Son dakika: Kabil Büyükelçiliği'nden tahliye açıklaması!Son dakika: Kabil Büyükelçiliği'nden tahliye açıklaması!

ABD'li tümgeneral Hank Taylor'dan itiraf gibi Taliban açıklaması ABD'li tümgeneral Hank Taylor'dan itiraf gibi Taliban açıklaması

Almanya'dan tahliye için Taliban kararı: Doğrudan görüşecekAlmanya'dan tahliye için Taliban kararı: Doğrudan görüşecek

Son Dakika: 42 Türk daha tahliye edildi!Son Dakika: 42 Türk daha tahliye edildi!

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Alaaddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de sizi bekliyorduk... Hg
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde