ABD'de Mu varyantı kabusu! 49 eyalete yayıldı

Koronavirüsün tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı.

ABD'de Mu varyantı kabusu! 49 eyalete yayıldı
ABD'de Mu varyantı kabusu! 49 eyalete yayıldı
GİRİŞ 07.09.2021 23:18 GÜNCELLEME 07.09.2021 23:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Daily News’in derlediği bilgilere göre, ocak ayında Kolombiya’da keşfedilen COVID-19’un Mu varyantı, Hawaii ve Alaska dahil ABD’nin 49 eyaletinde tespit edildi.

Nebraska, yeni varyantın henüz kaydedilmediği tek eyalet oldu. Delta varyantından daha bulaşıcı ve aşılara direnme potansiyeline sahip olduğuna inanılan Mu varyantının 384 vaka ile en çok California eyaletinde görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

‘Mu’ daha fazla bulaşıcı

30 Ağustos'ta Dünya Sağlık Örgütü, Mu varyantının, diğer COVID-19 varyantlarının hepsinden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiğini açıklamıştı.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de sağlık yetkililerinin Mu varyantı üzerinde “yakın bir inceleme” sürdürdüklerini söylemişti.

İşçi Bayramı Kovid-19 vakalarını olumsuz etkiledi

Johns Hopkins Üniversitesine göre, ABD'de dün kutlanan İşçi Bayramı'nı da içine alan son bir haftada, Kovid-19 vakalarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 300'den fazla arttığı belirtildi.

YORUMLAR 4
  • taze bunlar 2 yıl önce Şikayet Et
    labratuvardan taze çıktı. ellerinde çok vardır bunların çeşitlerinden. Sırayla salıyorlar.
    Cevapla
  • halim 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya sağlık örgütü ne işe yarıyor acaba???? anca virüs üretiyor çare olan bir aklı başında doktor yoku bunların başında????????
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin turistler...
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    ne isim ya hafta da galiba on yeni isim geliyor pc olsa bile kayit yapamaz sanki baska virus durmadan isim uydurmak ne korku salmak gibi iyi de usa bu aga secimi kazandigi zaman virus bitecek idi ne oldu degisen bir sey yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı