Son dakika: Türkiye'de de görüldü! DSÖ'den dikkat çeken uyarı: Bu 3'üne dikkat!

Son dakika haberi... Dünya koronavirüsün etkisinden çıkmaya çalışırken her geçen gün faklı varyant haberleri gelmeye devam ediyor. Son günlerde adı sıkça duyulan "Mu" varyantı ile ilgili uzmanlar ortaya çıkan en yaygın 3 belirtiyi açıkladı.

Son dakika: Türkiye'de de görüldü! DSÖ'den dikkat çeken uyarı: Bu 3'üne dikkat!
Son dakika: Türkiye'de de görüldü! DSÖ'den dikkat çeken uyarı: Bu 3'üne dikkat!
GİRİŞ 08.09.2021 19:22 GÜNCELLEME 08.09.2021 19:23
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

200 milyondan fazla insana bulaşan, 4 milyonun üzerinde insanın hayatına mal olan virüs ise yeni mutasyonlar ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Dünya bir süredir Delta varyantını konuşuyor. Zira dünya genelindeki baskın tür olan Delta, pek çok ülkede vaka sayılarının ciddi oranda artmasına neden oldu.

FLAŞ AŞI İDDİASI 

Delta'dan sonra ortaya çıkan Mu varyantı ise dünyanın yeni gündemi. Zira hızla yayılan Mu'nun aşılara karşı dirençli olabileceği iddia ediliyor.

BU 3 SEMPTOMA DİKKAT 

Türkiye'de de görülen Mu varyantı için merakla beklenen açıklama geldi. İngiliz bilim insanları Mu'nun en yaygın 3 semptomunu açıkladı.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, Mu varyantına yakalanan kişilerde en sık görülen semptomlar yüksek ateş, uzun süreli öksürük ve tat veya koku alma duyunuzda bir kayıp olarak sıralandı.

SEMPTOMLARIN TAM LİSTESİ 

Ancak uzmanlar bunun sadece en yaygın 3 semptom olduğunun altını çiziyor. Mu ve diğer varyantlara yakalanan kişilerde görülen semptomların tam listesi ise şöyle...

1- Baş ağrısı
2- Titreme
3- Olağandışı yorgunluk
4- Boğaz ağrısı
5- Bilinçte bulanıklık
6- Deri döküntüsü
7- Ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler
8- Kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları
9- Nefes darlığı
10- Göğüs ağrıları
11- Kas ağrıları
12- Boğuk ses
13- İshal
14- İştahsızlık
15- Karın ağrısı
16- Burun akması
17- Hapşırma

MU YAYILMAYA DEVAM EDİYOR 

Kovid-19 tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı. Varyant DSÖ tarafından izleme listesine alınmış ve 'endişe verici' olarak tanımlanmıştı.

DSÖ UYARDI 

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Nebraska, yeni varyantın henüz kaydedilmediği tek eyalet oldu. DSÖ ise haftalık güncellemesinde Mu varyantının Kolombiya ve Ekvador'da giderek yaygınlaştığı konusunda uyarıda bulundu.

İlk olarak Ocak 2021'de Kolombiya'da görülen Mu varyantının küresel yaygınlığı yüzde 0.1'in altında olsa da enfeksiyonların yüzde 39'unu oluşturduğu Kolombiya ve yüzde 13'ünü oluşturduğu Ekvador'da yayılmaya devam ediyor.

Güney Amerika haricinde bazı Avrupa ülkeleri, ABD ve Hong Kong'da vakalar bildirildi. 39 ülkede görülmesinin ardından Mu varyantı 30 Ağustos'ta, DSÖ tarafından Mart ayından bu yana "yakından izlenmesi gereken varyant" kategorisine alınan beşinci varyant oldu. Daha önce de Eta, Iota, Kappa, Lambda varyantları bu kategoriye alınmıştı.

Ancak Mu dünyayı tehdit eden tek koronavirüs varyantı değil. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, şu anda dolaşımda olan ve 'endişe duyulan' kategorisinde dört koronavirüs çeşidi var

Söz konusu listede yer alan 4 varyant Alfa, Beta, Gamma ve Delta. Alfa varyantı 193 ülkede, Beta 141'de, Gamma 91'de ve Delta 170 ülkede görüldü.

YORUMLAR 43
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında müzik notasinin arasından farklı bir nota bulup varyant diye konuşurlar
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    MUzaffer varyanti:)
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bolsanaro,Lukasenko,putin kuresel sıvı politikalarina karsi gelen liderler . ...
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk olan o üç kişiyi tecrit edin ,kimseyle görüştürmeyin . Başkasını da almayın kapılardan
    Cevapla
  • sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İlaç firmalarını ihya etmek için hersene oda oldu virüsler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İzmir'de deprem!