New York Times'tan bomba iddia! ABD terörist yerine yanlış hedefi vurmuş

ABD'nin Afganistan'dan askerlerini çekme sürecinde "havalimanındaki birliklerini korumak için" düzenlediği son hava saldırısında hedef aldığı kişinin, DAEŞ militanı olmadığını kamera kayıtlarıyla tespit edildi.

GİRİŞ 11.09.2021 08:48 GÜNCELLEME 11.09.2021 09:15
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Araştırmanın detaylarının verildiği analiz yazısında, ABD askeri yetkililerinin saldırı düzenledikleri aracı kullanan kişinin kimliğini bilmediklerini kabul ettiğine, 43 yaşındaki Ahmadi'nin araca yüklediği ağır malzemenin "patlayıcı olabileceği" sonucuna varıldığına, ellerinde bu konuda kesin bir bilginin bulunmadığına dikkat çekildi.

ABD YARDIM KURULUŞUNDA ÇALIŞYIORMUŞ

Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu, ABD'nin Deaş üyesi olduğunu iddia ettiği Zemari Ahmadi'nin California merkezli bir yardım ve lobi grubu olan Nutrition and Education Internatinal (NEI) isimli kuruluşta elektrik mühendisi olarak çalıştığı anlaşıldı.

Kayıtlarda, saldırı günü Ahmadi'nin iş arkadaşları ile Kabil'de Taliban'ın kontrolü altındaki bir parkta bulunan mültecilere gıda yardımı dağıttığı ve öğleden sonra aracıyla arkadaşlarını aldığı yere bırakarak evine döndüğü tespit edildi.

ARACA YÜKLEDİĞİ SU, PATLAYICI ZANNEDİLMİŞ

Ahmadi'nin iş arkadaşlarını bıraktığı noktada yanında getirdiği bidonlara su doldurarak araca yüklemesi, ABD'ye ait İHA kamera görüntülerinde "patlayıcı" olarak algılandı.

10 SİVİL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

NEI çalışanının evinin bahçesine giriş yaptığı sırada ABD'nin hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiği saldırıda, aynı aileden 7'si çocuk olmak üzere 10 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

SU DOLDURDURKEN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

New York Times, ABD askeri yetkililerin patlayıcı taşıdığı iddiasıyla öldürdüğü Afgan vatandaşı Ahmadi'nin, su akmayan evindeki ailesine götürmek üzere beyaz aracının bagajında taşıdığı bidonlara su doldururken kaydedilen görüntülerini yayınladı. Videonun devamında, Ahmadi'nin yıllardır üyesi olduğu yardım kuruluşu NEI'nin merkezindeki çalışma görüntüleri de yer aldı.

Ayrıca, ABD'nin iddia ettiğinin aksine, uzmanlar tarafından incelenen video ve fotoğraflarda vurulan araçta ikinci bir patlamanın izine rastlanmaması, patlayıcı madde taşımadığına delil olarak gösterildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Afganistan topraklarını terk ederken 29 Ağustos 2021 günü Kabil'de "DEAŞ'ın Afganistan kolu DEAŞ/H unsurlarına ait olduğu ve Kabil'deki havalimanına saldırı düzenleyeceği" iddiasıyla, saatlerce havadan takip ettiği bir aracı vurduğunu duyurmuştu.

YORUMLAR 71
  • Aliörgencik01 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur böyle vakalar CIA yakalar desteğim hep amerika yoksa ülke afgan dolcak
    Cevapla
  • İDADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    köpeğini vuran sahiptir abd... Uşaklık edenlere duyurulur...
    Cevapla
  • Bilge 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve israil Hic Bir Dogru Hedefe Vurmadi Vurduğu Hedef Mazlum Garip Zavali caresiz cocuk yasli ve hastahane okulari vuruyor Deas , isit , 11 eylul saddam kadafi falan filan sudur budur isim takip dusman olusturyor en buyuk terorist kendileri
    Cevapla
  • Guiadoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Vurmuş işte doğru hedefi.
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın baş belası, terör devleti ABD'nin de yakında sonu gelecek inşallah.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi tetikçisi olan deaşın ele başını neden ortadan kaldırsın ki pentagon oyununu oynadı beyaz saray bu oyunu ifşa etti,aralarındaki savaş bütün dünyaya fitne saçıyor, Allah hepsini kahr-u perişan eylesin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak