Yunan bakan Mitarakis: AB, Türkiye'ye verdiği sözleri tutmalı

Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, AB'nin Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

Yunan bakan Mitarakis: AB, Türkiye'ye verdiği sözleri tutmalı
Yunan bakan Mitarakis: AB, Türkiye'ye verdiği sözleri tutmalı
GİRİŞ 04.10.2021 18:07 GÜNCELLEME 05.10.2021 05:57
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, mülteci mutabakatına hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini belirten Mitarakis konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika: Yunanistan'dan ezber bozan

"TÜRKİYE'YE VERİLEN SÖZÜ TUTUN" ÇAĞRISI

Almanya'nın Welt Gazetesi'ne açıklama yapan Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, “Henüz büyük bir göç görmüyoruz” dedi.

Bununla birlikte Afganistan ve çevresindeki bölgede yaşayanları korumanın önemli olduğunu belirten Mitarakis, insani bir krizden kaçınmak için Avrupa'nın sahadaki uluslararası örgütlerle daha yakın bir çalışma içerisinde olması gerektiğini söyledi.

AB ile Türkiye arasında yapılan mülteci mutabakatına dikkat çeken Mitarakis, mutabakata hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

YUNANİSTAN 1908 GÖÇMENİ GÖNDERMEK İSTİYOR, TÜRKİYE KABUL ETMİYOR

Türkiye'nin de bunun karşılığında uluslararası korumaya hakkı olmayan sığınmacıları geri alması gerektiğini belirten Bakan, Yunanistan'ın 1908 sığınmacıyı geri göndermek istediğini ancak Türkiye'nin bu kişileri kabul etmediğini kaydetti.

Mitarakis, mülteci mutabakatına hem Ankara ve hem de Avrupa tarafından saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın Türkiye'ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi. Haberde ayrıca AB ile Türkiye arasında 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı sonrasında Ege Denizi üzerinden yasadışı mülteci geçişleri büyük ölçüde azaldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • Muttaki 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam bize saygı duyduğundan ya da hakkı teslim etmek istediğinden değil, göçmenler akın akın gelirse ilk kendisi koltuğundan olacağından böyle doğruları konuşmak mecburiyetinde kalıyor, yazık :)
    Cevapla
  • filozof 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne saanaa nee
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bir cacikii olmaz.
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde mülteci size mülteci olmak istemiş ne geri göndermesi bizde kalmak isteseydi kalırdı zaten
    Cevapla
  • neden biz 2 yıl önce Şikayet Et
    mülteci size nerden geldiyse geldi, neden biz almak durumundaymışız? ülkesine gönderin yada AB kabul etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi