NATO: S-400 konusunda Türkiye'yi ikna edemedik

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri, "S-400 konusunda Türkiye'yi bir türlü ikna edemedik" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 06.10.2021 13:34 GÜNCELLEME 06.10.2021 15:02
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün Türkiye'yi Rus S-400 hava savunma sistemlerini terk etmeye ve onları Batılı ülkeler tarafından yapılan sistemlerle değiştirme konusunda ikna edemediği itirafında bulundu.

Stoltenberg, Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasıyla ilgili soruyu yanıtladı. 

Stoltenberg, toplantıda şunları söyledi:

"Daha önce de söylediğim gibi bu NATO için önemli bir konu. "S-400" hava savunma sistemleri NATO sistemleriyle entegre edilebilmeli. Ancak şu an için bu savunma sisteminde böyle bir imkan söz konusu değil"

S-400’ün NATO’ya entegre bir sistem olmadığını belirten Genel Sekreter, bu nedenle Türkiye’ye alternatif çözümler önerdiklerini belirtti ve bunlar arasında ABD sistemi olan Patriot ve Fransız-İtalyan ortak sistemi SAMP/T’yi gösterdi.

İttifak olarak bu meseleler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefiktir ve DEAŞ'ın yenilmesinde önemli bir rol oynamıştı. Hiçbir ülke Türkiye'den daha fazla mülteci kabul etmemiştir" şeklinde konuştu.

S-400 ANLAŞMASI

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde krize neden olan Rus yapımı füze savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye teslim anlaşması Eylül 2017'de imzalanmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da başlatmıştı.

ABD'nin çeşitli yaptırım tehditlerine rağmen Ankara, bu konuda taviz vermeyi kesin bir dille reddetmiş ve ek S-400 sistemlerini satın almaya yönelik müzakerelere devam etmişti. ABD, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı sonrası Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 137
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şu bir avuç müslümanı zalimin eline bırakmasın Türkiye ümmetin son kalesi yıkılırsa kıyamet koptu demek
    Cevapla
  • Levent 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyadaki haksızlıklara meydan okumaya devam edebilmemiz ve barışa ulaşabilmek için S500 ü de acil almamız geriyor. Dünyadaki ülkeleri sömürme dönemini ERDOĞAN kaldırmıştır artik
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd den patriot alalım s400 leri abd ye patriotları Ruslara karşı kullanırız
    Cevapla
  • Mehmetbozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Turk muhendisleri yapamazlar denilenin alasini yaparken niye amerika rusya kopegi olmaga mecburmuyuz savunma sanayimizi dunya gipta ile bakiyor daha harikalarini yapacagiz yeterki istikrari devam ettirelim kazakistana 4 siha verdik 80 milyon dolar saka degil bunlar
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO Türklerin çıkarlarını asla korumadı. Ben bunların samimiyetine inanmıyorum. Abd'nin samimiyetine inanmıyorum.
    Cevapla
  • Mehmetbozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdaryanin agzindan savunma sanayisi iy gidiyor diye tek laf duyan oldumu miletvekili sezgin tanrikulu sihalar p.k.k.lileri olduruyor kokunu kurutacak diye bagiriyor kilicdaryan tiss.yani evet demek istiyor turkluk bumu
    Cevapla
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato mu nato hangi meselede Türkiyeyi koruduki sakın vaz geçmeyin bunların bir derdi var!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler