Nijerya: SİHA'ları Türkiye'den tedarik edeceğiz

Bir ülkenin daha Türk SİHA'larına kavuşması an meselesi. Nijerya'nın Zamfara Eyaleti Valisi Bello Matawalle, eyalette teröre karşı savaşta kullanmak üzere Türkiye'den SİHA tedarik edeceklerini duyurdu.

GİRİŞ 13.10.2021 23:26 GÜNCELLEME 15.10.2021 08:22
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Kuzeybatı Nijerya'daki Zamfara Eyaleti Valisi Bello Matawalle, bir Türk şirketinden eyalette faaliyet gösteren teröristlerle mücadeleye yardımcı olmak için SİHA alınacağını açıkladı.

"REHAVETE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Pazartesi günü 18 komisyon üyesi, 16 özel danışman, Devlet Hükümeti Sekreteri, Hizmet Başkanı ve üç genel müdürün ülkede göreve başlama töreninde konuşan Matawalle, hükümetinin rehavete müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

"20'DEN FAZLA ŞİRKETLE BİR ARAYA GELDİK"

Matawale, işbirliğinin Türkiye'ye yaptığı son ziyaretler sırasında kurulduğunu belirtirken ziyaret sırasında kaydedilen bir diğer önemli başarının, "Türk-Nijerya İş Kongresi ve eyaletlere yatırım yapmak isteyen 20'den fazla şirketle bir araya geldikleri bir toplantı olduğunu" söyledi.

"ERDOĞAN YAPILACAK ZİRVEDE İHA KONUSU NETLEŞECEK"

Ayrıca Nijeryalı vali, Başkan Erdoğan'ın Nijerya'yı ziyaret edeceği ve Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile görüşeceğini belirterek tedariğin burada netleşeceğini söyledi.

Akşam Gazetesi

YORUMLAR 51
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın!En güzel icat sen ve senin gibi ülke lehine olan herşeyi reddeden ve kötüleyen kişileri tespit edip bu ülkeden sepetleyen bir icat olur.
    Cevapla
  • Taha 2 yıl önce Şikayet Et
    Sihalar olmazsaydı bunca terörist gebertilemezdi.ve bakardın bir gün bir terör saldırısına kurban gitmişsin.Ve son olarak sana siha kemir diyen yok.sen heykel ile beslenmeye devam et.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay Maşallah Bilali Habeşin ırkından gelenlere..teninizin rengine göre ayrımcılık yapanlar utansınlar.Ümmet şuuru ile çıkarsız insani yönden yardımcı olan reisi cumhurumuzu tebrik ediyom dünya 5 ten büyük değildir sözünü şuan bizzat saha da uygulamaktadır.Güzel bir mesaj niteliğinde dünya uluslarına..
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 5 ten büyüktür olarak düzeltin lütfen yanlış cümle oldu.
    Cevapla
  • Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdilik iha siha sonra 5. nesil uçak satacak konuma gelicez, bazı ahmaklar on sene önce israilden heron satın aldığımızı bilmezler
    Cevapla
  • Gurbetci55 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet simdi cikip ne gerek var der, nijerya niye almasin parasini versinler alsinlar ne istiyorlarsa, elin amerikalisi fransalisi satiyor bizmi satmayalim. Üretenden allah razi olsun, cok büyük basari devami da gelmekte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü