Türkiye'nin operasyon sinyali YPG'ye bunu yaptırdı

Türkiye'nin askeri harekat sinyalinin ardından PKK/YPG, gençleri zorla askere almaya başladı

Türkiye'nin operasyon sinyali YPG'ye bunu yaptırdı
Türkiye'nin operasyon sinyali YPG'ye bunu yaptırdı
GİRİŞ 21.10.2021 13:56 GÜNCELLEME 21.10.2021 13:59
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine askeri harekat sinyali vermesinin ardından terör örgütü PKK/YPG'de panik havası hakim olmaya başladı. Örgüt, gençleri zorla askere toplamak için yeni bir hamle başlattı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG'ye bağlı askeri polis ekipleri, dün sabahtan itibaren "asayiş güçleri" ile koordineli olarak kontrol noktaları ve mobil devriyelerle 46'dan fazla genci tutukladı.

Terör örgütünün başlattığı kampanya, Rakka kentinin batısındaki El-Mahmodli, Vadyan, Mansura, Kadiran, Raşid ve Salhabiyeh köylerini kapsadı.

Çoğu ailesini desteklemek için çalışan gençlerin ebeveynler, çocuklarının zorunlu askerliğe maruz kalacağından korkuyor.

PKK/YPG, Türkiye'nin askeri harekat başlatma sinyalinin ardından, toplayabildiği kadar genç toplamak için Rakka kırsalındaki kasabaların girişlerine, merkezlerine mobil kontrol noktası ve devriye konuşlandırdı.

Gözaltına alınan gençlerin en az 18 yaşında olduğu belirtildi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi'nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin terör saldırılarını durdurmak için uygun yer ve zamanda gerekeni yapacağını" söylemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • dddd 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikan 6 filonun uşakları na bakın amerikan karşıtı olmuşlar bu numaranız bayatladı
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gençleri cepenin ön saflarında çarpıştırıp öldürecekler. Bizim taktik geliştirip cephenin ana karargahını vurmamız gerekir. Bunlar da teslim alınmalıdır.
    Cevapla
  • osmanliturk 2 yıl önce Şikayet Et
    hayatlari sahtekarlik
    Cevapla
  • 65ar 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin paralı zirtolari abd defolup gitti sizi parasıyla orda nöbete bıraktı sarılmışlar hanı kürt için vardınız koskoca yalan hayata hainlik içinde olacaksınız iki yakanız bi araya gelmeyecek
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    abd gemilerini akdenize yığınca bak seni burdan gömerim deyince bişey yok..... biz oraya yığınak yapalım bak bunlar sana son ikazlarım yoksa seni böyle gömerim deyince mi biz taktik bilmiyor oluyoruz ??? göster bilsinler ne yapıyoruz ve ne yapabiliriz..... biz oraya asker ve silah yığdıkca korksunlar... yok anlaşmazsa, korkmazlarsa onlarla vururuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi