Katalonya, PKK/YPG'nin sözde özerk yönetimini tanıdı

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim parlamentosu, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK'nın ilan ettiği sözde özerk yönetimi tanıdı.

Katalonya, PKK/YPG'nin sözde özerk yönetimini tanıdı
Katalonya, PKK/YPG'nin sözde özerk yönetimini tanıdı
GİRİŞ 21.10.2021 14:36 GÜNCELLEME 22.10.2021 08:14
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim parlamentosu, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG'nin ilan ettiği sözde özerk yönetimi tanıdı.

"Katalonya'nın Kürdistan'ın yeniden inşası konusundaki taahhüdü" başlıklı tasarı, Katalonya özerk yönetim parlamentosunda oylandı.

PARLAMENTODA OYLAMA YAPILDI

Katalonya'da bağımsızlık yanlısı girişimlere öncülük eden, iktidardaki koalisyon partilerinden Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC), Katalonya için Birlik (Junts) ile dışarıdan destek aldığı Halk Birliği Adaylığı (CUP) ve aşırı sol görüşlü Catalunya en Comu-Podem (ECP) partilerinin sunduğu ortak tasarı, parlamentodaki oylamada kabul edildi.

"BU YÖNETİMLE İLİŞKİ KURULMALI"

Tasarıda yer alan 4 maddeden birinde, Suriye'nin kuzeydoğusunda, terör örgütü YPG/PKK'nın ilan ettiği sözde özerk yönetimi de tanıyan Katalonya özerk yönetim parlamentosu, "Katalan kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini bu yönetimle kurumsal ilişkiler kurmaya ve dayanışma göstermeye" çağırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Birbirine benzemezler kaos ittifakının seçmen kitlesi yüzünden projeler tehlikede, Ceh-pe şimdiden Mavi Vatan terimine bile saldırmaya başladı, kaos ittifakı eğer 2023'de iktidar olursa bütün kritik ve stratejik savunma sanayi ve ekonomi projelerini tasmalarını tutan batılı efendilerinin emriyle yok edecekler, iptal edecekler. Ellerindeki sosyal medya ve fondaşmedya gücü ilede halkımızı yaptıkları hainliklerin doğru olduğuna inandıracaklar.. Maalesef şuan ellerindeki 7 milyonluk beyni masonlar tarafından yıkanmış Z kuşağı 2023 seçimlerinde bunlara oy verecek. Sabır Meşhur'un "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin..
    Cevapla
  • Barakuda 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki Barcelona taraftarlarına duyurulur
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı böcekler çiçeğe konar bal için, bazı böceklerde rezil yerlerde gezinir
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    ''ufuk''un dediği gibi,neden KKTC'yi tanımadınız peki..komünistsiniz de ondan,sizin için hak,hakikat değil önemli olan,kör ideolojide ondan,Suriye'de ölen milyonlarda değil.Siz önce parlamento binanızda ki farelerinizi tanıyın.Zavallı fareler
    Cevapla
  • İsm@il 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendileridemözerklık istıyordunya baskanlarınyurt dısına kactı ispanya tepelerıne coktu pkk yı tanıyorlarmezerler onları orda merak etmeyın turk güçü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi