Aralarında Suriyeliler de var: Mülteciler Yunanistan'dan kaçmaya çalışıyor

Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu farklı milletlerden mülteciler, 2019'da iktidara gelen aşırı sağcı yönetimin baskıcı politikası Yunanistan'dan diğer Avrupa Birliği ülkelerine kaçmaya çalışıyor.

Aralarında Suriyeliler de var: Mülteciler Yunanistan'dan kaçmaya çalışıyor
Aralarında Suriyeliler de var: Mülteciler Yunanistan'dan kaçmaya çalışıyor
GİRİŞ 27.10.2021 17:34 GÜNCELLEME 27.10.2021 17:35
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Yunanistan hükümeti, son iki yıldır binlerce mültecinin iltica talebini reddetti, yüzlercesini kamplardan kovdu.

Kuzey Makedonya sınırındaki İdomeni Mülteci Kampı'ndaki mülteciler, ne kadar beklerlerse beklesinler Yunanistan'da yasal haklarını elde edip etmeyeceklerine dair şüpheler nedeniyle ayrılacaklarını söylüyorlar.

20 yaşındaki Pakistanlı öğrenci Muhammed Bilal, Yunanistan'a gelişinin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen iltica evraklarının onaylanması umudunun kalmadığını belirtiyor.

ORMANDA UYUYAN SURİYELİ MÜLTECİLERE COPLA MÜDAHALE

Tren istasyonundaki bir güvenlik görevlisi, "Göçmen grupları bu bölgede her gün seyahat ediyor" diyerek, "göçmenler, sınırı geçme ve teslim olma girişimlerinin başarısızlığı nedeniyle yorgun düştüklerinde tutuklanıyor" dedi.

Bir haftadır soğuğa karşı battaniye ve uyku tulumu içinde uyuyan bir grup genç Suriyeli sığınmacı, yakındaki bir ormandan topladıkları mantarları yiyerek ateşin başında oturup, hangi Avrupa ülkesinde şansını deneyeceklerini tartışıyorlar.

 

Yunan askerleri 4 gün işkence etti! Türk askerlerinin yardımıyla kurtuldularYunan askerleri 4 gün işkence etti! Türk askerlerinin yardımıyla kurtuldular

 

Yaklaşık bir ay önce Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri'ni geçen 26 yaşındaki Deyrizorlu Suriyeli , "Hollanda veya Fransa'ya yerleşmek, bir iş bulup hayatlarımıza devam etmek istiyoruz" diyor .

Eski bir depo, Yunan ve Kuzey Makedonya polisinin açlık, susuzluk ve sert muamelesine maruz kalan başka bir Suriyeli grubu barındırıyor.

Yahya (21) şöyle diyor:

"Kuzey Makedonya'ya geldiğimizde polis bizi tutukladı, coplarla dövdü ve Yunanistan'a geri götürdü. Buraya geldiğimizde Yunan polisi yine dövdü. Şimdi bir yol bulmaya çalışıyoruz."

Yunan hükümeti Mayıs 2016'da binlerce mülteciyi geçici bir kamptan sınır dışı etti, ancak mültecilerin hareketi beş yıl sonra geri döndü.

Mülteciler , Avrupa Birliği'nin ekonomik açıdan güçlü ülkelerinde daha uygun koşullarda sığınma talebinde bulunma umuduyla Yunanistan, Kuzey Makedonya ve ötesinden geçen Balkan Rotasını kullanıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Eh elin memleketinde tavuk olacağinda kendi memleketinizde horoz olun Suriye'ye dönün barişpinarina Suriye için savaşin tuşa Esad'a karşı korkaklar
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yasiyorum ve burada Suriyeliler yeni gelenler bile dedikleri sey burada bol bol cocuk yapariz Almanyada cocuk parasi var calismiyanlara devlet bakiyor yardim yapiyor kira olsun ne olursa olsun destek var zaten diyorlar bu adamlar sadece vatanini satan adi insanlar bunlar benim vatanimda savas olsa esimi ve cocuklarimi güvenli bir yere birakir helallik ister vatanima döner sonuna kadar savasirdim ama adamlarin vatan derdi yok zaten rezil bunlar
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Fahri kardesim beni taniyormusunda hikaye anlatma diyorsun Allah yolunda ölmek benim icin sereflerin en büyügü eger Türkiye büyük bir Savasa girecek olursa Amerika olur yada Rusya merak etme ben senden önce ölürüm Allah icin ölmek sereftir bizlere senin yaninda hikaye anlatan cok demekki tanimadigin insanlara bos laf yapma istersen Türkiyeye dön diyorsun biz burada Ney icin calisiyoruz sence mücadelemiz ney icin günün birinde vatana dönmek icin ama bu öyle senin demenle hooopp diye olmuyor ben savastan söz ediyorum öyle durumda aninda gelirim Suriyeliler gibi kacmam
    Cevapla
  • S.vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş doğru tespit.Bunlarda en ufak vatan ,toprak derdi yok.Sadece ne yesek ,ne içsek.. Utanmadan birde ben suriyeliyi diye hava atan çapulcular.Inan bunları tanıdıktan sonra çöpe atarım,bunlara yardımcı olmam.Yazik oldu vatanıma,giden paralara.
    Cevapla
  • Fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye anlatma, Türkiye'ye dön.
    Cevapla
  • temsil 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun filistinlilere ya vatan ya ölüm dedi adamlar rezil rusva olmadılar kimseye el açmadılar
    Cevapla
  • 1Bir Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san avrupa Filistinli mülteci kayniyor.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsi belesci inanmayin bunlara sakin almanyaya da geldiler 3 cocuk parasi alip geciniyorlar zaten biliyor alman bunlar calismas bizim gibi
    Cevapla
  • Resul Rüstem 2 yıl önce Şikayet Et
    Çağırın ülkeye ümmet kardeslerinizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?