Ersin Tatar: Artık birlikte yaşamamız mümkün değil

Gaziantep'e ziyaret gerçekleştiren ve burada görüşmeler yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta "iki halkın ve iki devletin olduğunu" belirterek, "iki milletin bundan sonra birlikte yaşamasının mümkün olmayacağını" söyledi.

Ersin Tatar: Artık birlikte yaşamamız mümkün değil
Ersin Tatar: Artık birlikte yaşamamız mümkün değil
GİRİŞ 28.10.2021 08:50 GÜNCELLEME 28.10.2021 08:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Konferans Salonunda düzenlenen Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta "iki halkın ve iki devletin olduğunu" söyledi.

"İKİ MİLLETİN BİRLİKTE YAŞAMASI ARTIK MÜMKÜN DEĞİL"

Kıbrıs adasında Türklerin ve Rumların bulunduğunu söyleyen Tatar, "iki milletin bundan sonra birlikte yaşamasının mümkün olmayacağını" söyledi.

Herkesin Kıbrıs adasındaki haklarının farkında olduğunu belirten Tatar, "Dünya bize, 'Arayışınızdan, hakkınızdan, hukukunuzdan vazgeçin.' demiyor. Dedikleri şu, 'Kıbrıs'ta bir anlaşmanın olabilmesi için iki tarafın anlaşması lazım.' İki tarafın da anlaşması bu çerçevede pek mümkün gözükmüyor. Çünkü Rum tarafı bir avantaj elde etmiş ve bunu sonuna kadar kullanmaktadır" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Gaziantep Belediye Başkanı Şahin'e ziyaretKKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Gaziantep Belediye Başkanı Şahin'e ziyaret

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Benim yolum Türk’ün yoludurKKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Benim yolum Türk’ün yoludur

Tatar: Bizi kimse Türkiye'mizden koparamazTatar: Bizi kimse Türkiye'mizden koparamaz

"AMACIMIZ KENDİ DEVLETİMİZ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK"

"Bizim için önemli olan artık bu yaşananlardan sonra kendi devletimizi daha da güçlendirmektir" diyen Tatar, şöyle devam etti:

KOSOVA ÖRNEĞİNİ VERDİ

"Türkiye'nin açık denizlere açılabilmesi ve Akdeniz'deki hakimiyetini koruyabilmesi için KKTC ile işbirliği içinde deniz yetki alanlarında, karasularda, 'Mavi Vatan' ve göklerde birtakım hak ve çıkarları korumak adına KKTC ile iş birliği önemli ve değerlidir. Bizim varlığımız, bizim orada bir devlet olarak yaşamımızı sürdürmemiz bir gerçektir ve bunu kimse inkar edemez. Bu devletin sınırları vardır. Bu devletin halkı, demokrasisi ile yönetilen bir yönetim anlayışı vardır. Herhangi bir devlette olan kurumsal yapı KKTC'de vardır ve var olmaya devam edecektir. 60 yıla yakındır Kıbrıs Türk halkının kendi devleti çatısı altında yaşaması hem BM hem de uluslararası tahammüllere göre, Kosova örneğinde olduğu gibi artık bu bize kendi geleceğimizi tayin etme hakkını vermiştir. Biz artık ayrı bir halk olarak kendi kendimizi yönetme ve kendi geleceğimizi tayin etme hakkı. Türkiye'nin desteğiyle varlığımızı devlet temelinde sürdürme en temel hakkımızdır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs tamamen ingilizlere bağlandı eğer türkiyeye bağlansaydı sorun yoktu hemen türkiyeye bağlardık ve valileri atardık kıbrıs bizim şehrimiz olurdu.ingiltere türkiyeye yıllık 40 milyar ödüyor kıbrısın yeni aracı direksiyon sağ tarafda tam ingiliz yönetiminde
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdır.
    Cevapla
  • Bela 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke içimizdeki hainlerde sizin gibi konuşup omurgalı olsa
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs maneviyat yoksunu olmaktan kurtarılmalı. Kıbrıs maneviyat adası olmalı. Mısır el ezher gibi mesela. İngiltere varlığı yok edilmeli zaten Kıbrıs sorununun hatta dünyadaki sorunların baş müsebbibi İngilizlerdir. Fitne tohumları ülkelere zulumler getirdi. Faizsiz bankacılık yaygın olmalı, kumarhaneler kapatılmalı. Kumar aileleri mahveder. Ailesi güçlü toplumlar ancak güçlü kalabilir. Kıbrıs bayrağının israil zıddı olduğunu iyi bilmeli. Hâlâ Hatun ile Peygamber efendimiz sav güzel şekilde anlatılmalı.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın o yüzden 1974 de KKTC yi kurduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'