Ermeni isimden dikkat çeken sözler: Kimse onu cezalandıramaz, Büyük Turan...

Ermeni Amerikan Araştırmaları Merkezi'nin ortak direktörü Suren Sarkisyan, Başkan Erdoğan'ı hedef alarak “Ne isterse ve nerede isterse onu yapar ve bunun için asla cezalandırılmaz. Erdoğan ciddi bir bölgesel oyuncu haline geldi” dedi.

GİRİŞ 31.10.2021 11:01 GÜNCELLEME 31.10.2021 11:01
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... 29 Ekim'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen "Kaybedilen Zafer: İhanet mi, Cehalet mi?" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşan Ermeni Amerikan Araştırmaları Merkezi'nin Ortak Direktörü Suren Sarkisyan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne isterse ve nerede isterse onu yapar ve bunun için asla cezalandırılmaz" dedi.

"BÜYÜK TURAN'I GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA İLERLİYOR"

Başkan Erdoğan'ı Suriye'yi işgal etmek ve soykırım düzenlemekle suçlayarak skandal cümleler de sarf eden Sarkisyan şunları söyledi:

"Irak'ın egemen topraklarını işgal ediyor ve Kürtlerle ne yaptığını biliyorsunuz, Mayıs 2017 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ziyareti sırasında, Washington'un merkezinde özel korumaları ABD vatandaşlarını dövüyor... Ve tüm bunlar için herhangi bir cezaya tabi değildir. 24 Kasım 2015'te Suriye'de Bir Rus uçağını düşürür ve yine kimse onu cezalandırmıyor. Çok güçlü bir ordusu olduğu için ciddi bir bölgesel oyuncu haline geldi ve aslında 'Büyük Turan'ı gerçekleştirme yolunda ilerliyor."

Suren Sarkisyan'a göre, Türkiye'nin bölgedeki mevcut politikası ışığında, en önemli faktör ise Ermenistan'ın güneydoğusunda yer alan Azerbaycan, Nahcivan ve İran ile sınırı olan Ermeni Syunik vilayeti.

İRAN'A DA "TÜRKİYE" MESAJINI VERDİ

Syunik'in statüsündeki herhangi bir değişikliğin herkes için sorunlu olacağını belirten Ermeni analist Sarkisyan, "Syunik İran için sadece bir dış sınır değil, aynı zamanda İran ve Avrasya Ekonomik Birliği'nin de tek kara sınırıdır. Syunik, İran İslam Cumhuriyeti'nin Türkiye'den (İran - Ermenistan - Gürcistan) bağımsız bir rotaya sahip olmak istiyorsa Karadeniz'e ulaşmasının da tek yoludur. İran, Syunik boyunca Ermenistan ile sınırını kaybederse, o zaman bir NATO üyesi olan Türkiye'nin etkisi altına girer" dedi. Sarkisyan, bunu Tahran için ciddi bir sorun olarak nitelendiriyor.

Sarkisyan, İran ordusunun Nahçıvan sınırında olmasının tesadüf olmadığını ve son aylarda Azerbaycan yerleşim bölgesi sınırındaki askeri varlığını gözle görülür şekilde artırmasına dikkat çekti.

YORUMLAR 36
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk balası kurt olur bastığı yer yurt olur.
    Cevapla
  • Birusu 2 yıl önce Şikayet Et
    "Irak'ın egemen topraklarını işgal ediyor ve Kürtlerle ne yaptığını biliyorsunuz,..... Peki Amerika orada ne ariyior ? Amerikanin da Kizilderililere ne yaptiginj da biloyoruz
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Batıyı bize karşı kışkırtma yazısı,ncak batı artık kışkıramayacak halde.
    Cevapla
  • yedi emirler 2 yıl önce Şikayet Et
    Konu MÜSLÜMAN TÜRK olursa dünya ayağa kalkıyor..EEE haklılar. BİN küsür senedir Müslüman türkler zalimlerin kafalarına kafalarına yumruğu vurdu unutamıyorlar.Bir ara kısa bir mola verdik ve kaldığımız yerden devam ediyoruz ..Eh buda hazımsızlık yapıyor avrupaya ve hristiyan alemine..Korkunun ecele faydası yok ey ermeni gavuru boşuna hezeyan etme...
    Cevapla
  • Cesur ADAM 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetin kralı onu geçiyorum amaALLH CC her 2 çihanda afiyet versin 75-80 taşlarında insanlar dunyanın merkezinde KARI KOCA el ele tutuşmuşlar ALLAH im bu ne güzelik. kalbindeALLAH aşkı olan insanların birbirine olan sevgiside cok farklı oluyor. 20 dunya liderinden kacını o şekilde görebilirsiniz? MAŞALLAH ALLAH yonundan giden kadın ve erkeklerle evlenin VE ÇOK GÜZEL BİR HAYATINIZ OLSUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...