Washington'daki poster provokasyonu: Büyükelçi'den yalanlama!

Daha önce pek çok skandala adı karışan emekli amiral Türker Ertürk, Washington Büyükelçiliği'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin asılmasını provokasyon malzemesi haline getirmişti. Gerçek, Büyükelçi'nin açıklamalarıyla ortaya çıktı.

GİRİŞ 31.10.2021 16:00 GÜNCELLEME 31.10.2021 16:00
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada yalana verilen değer, gerçeğe verilen değerin yanında kat be kat fazla. Bunun son örneği, Washington Büyükelçiliği'nde yaşandı. 29 Ekim kutlamaları kapsamında Washington Büyükelçiliği'ne asılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posteri üzerinden provokasyon oluşturmaya çalışan emekli amiral Türker Ertürk'ün yalanı, çabuk ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI'NIN POSTERİ ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

29 Ekim kutlamaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı ile asılması gizlenirken, siyasi bir mesaj vermek için yalnızca Erdoğan'ın posteri asılmış gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışıldı. Bu algıya emekli amiral Türker Ertürk de katkı sağladı:

YALAN YAYILDI

Kısa süre içerisinde yayılım sağlayan yalan bot ve trol hesaplar vasıtasıyla provokasyona dönüştürülmeye çalışıldı. Hatta emekli amiralin yalanına aralarında Emre Uslu'nun da dahil olduğu FETÖ'cüler de eklendi.

20 binden fazla etkileşim alan algı fotoğrafının gerçeği, Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın paylaşımı ile ortaya çıktı.

BÜYÜKELÇİ MERCAN GERÇEĞİ AÇIKLADI

Washington Büyükelçisi Murat Mercan söz konusu görüntünün gerçek halini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşılan görselde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posteriyle birlikte Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağının da olduğu gözlendi. 

Büyükelçi Mercan'ın açıklamalarının ardından bazı hesaplar paylaşımlarını sildi. Ancak büyükelçinin paylaşımı, yalan ve algı operasyonu kadar ilgi görmedi.

ERTÜRK'ÜN SKANDALLARI

Emekli Amiral Türker Ertürk daha önce de yaptığı paylaşımlar ve skandal çıkışlar ile gündeme gelmişti. Ertürk, bildiri yayınlayan 103 Emekli Amiral arasında yer aldı. Amiral Ertürk yine daha önce de PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD lehinde açıklamalarda bulunmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 96
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Olsa ne olurmuş ki bizim liderimiz Erdoğan
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır pkk neden bitmedi herkes artık anlamıştır zannedersem, anlamayanlar da onlardandır. Ülkenin her köşe başı hainler tarafından tutulmuş, bu ülke nasıl ilerlesin, güçlensin, zenginleşsin. Şu anki durumuna gelmesi bile büyük başarı
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık Vatan hainlerini Rabbim bu ülkeden temizlesin.
    Cevapla
  • YKC 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörün yıllarca neden bitirilmediğinin açık kanıtıdır.
    Cevapla
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan Allah akıl fikir versin bişe demeye gerek yok bu millet görüyor zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı