Son dakika : Rusya'dan peş peşe sert mesajlar!

Rusya ile ABD arasında Karadeniz gerilimi yaşanıyor. Moskova'dan gelen son dakika haberine göre Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, NATO'nun Karadeniz'deki faaliyetlerini için 'Ateşle oynuyorlar.' ifadelerini kullandı.

Son dakika : Rusya'dan peş peşe sert mesajlar!
Son dakika : Rusya'dan peş peşe sert mesajlar!
GİRİŞ 11.11.2021 14:05 GÜNCELLEME 11.11.2021 17:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de NATO özelinde ABD ve Rusya arasında artan gerilim giderek yükseliyor. Karşılıklı açıklamalar ülkeler arası devam ediyor.

Son olarak özellikle ABD savaş gemilerinin Karadeniz'deki varlığından rahatsız olan Rusya'dan sert bir açıklama geldi.

"ATEŞLE OYNUYORLAR"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, basın mensuplarına verdiği demeçte, "Amerikan gemilerinin üslerinden binlerce mil uzakta, Karadeniz'de ne işi var? Tüm bunların seyrüsefer özgürlüğü için olduğunu söyleyen hiçbir açıklama işe yaramaz. Ateşle oynuyorlar.' dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığından da konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD ve NATO’nun Karadeniz’deki askeri faaliyetlerinde artış gözlemlendiğini söyledi.

Açıklamada, Rusya’nın son 24 saatte NATO’ya ait 4 keşif uçağını tespit ve takip ettiğinin öne sürüldü.

Şu ifadelerde açıklamada yer aldı:

"ABD ve müttefiklerinin Karadeniz’de sınırlarımıza yakın, plan dışı tatbikatlar yapması, Rusya tarafından kışkırtılmamış, bölgesel güvenlik ve stratejik istikrar için tehdit oluşturan saldırgan eylemlerdir." 

 

NATO'NUN BÖLGEDEKİ VARLIĞI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, daha önce ittifakın stratejik önemi nedeniyle Karadeniz'deki varlığını artırdığını söyledi.

Aynı zamanda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin bölgeye gemilerini göndererek kıyı ülkelerini çatışmacı politikalara itmeye çalıştığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz. Tiyatro oynuyorlar.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin suride libyada ne isiniz var...
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    ruasyacım bak bu abd yunanıstan turkıyeye saldıracakmıs gıbı duruyorlar sen supelenmeyesın dıye bıze guvence verdıler sana saldırmayacaz dıye o zaman sana saldıracaklar akıllı ol vur depelerıne cıvı cıvıyı soker delı delıyı gormezse akıllanmaz bu abd delı gormek ıstıyor vur kafasına akıllansın bıraz
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen rusyacım sana katılıyorum atesle oynuyorlar bunları bır halletmek lazım turkıyeye karsı yıgınak yapıyorlar sandım ama yapmıyorlarmıs o zaman buyuk ıhtımalle sana karsı yapıyorlar cok depesıne bu abd cok olmaya basladı vur kafasına aptallasma de akıllı ol de yoksa akıllanmayacak
    Cevapla
  • Mehmet Orakçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de masum sivilleri öldürmeyi biliyorsun da. Burnunun dibine gelen ABD ye neden öldürmüyorsun ? Efeliğin silahsız sivillere mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak