Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan basınını panikletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'dan yapılan açıklamalara karşı göçmenlerle ilgili sözleri Yunanistan'ı panikletti. Erdoğan'ın 'Kapıları açarız' sözleri, Atina'yı korkuya sevk etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan basınını panikletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan basınını panikletti
GİRİŞ 12.11.2021 10:42 GÜNCELLEME 12.11.2021 10:42
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın uyguladığı mülteci politikası, AB'ye rağmen aynı koşulda devam ediyor. Mültecileri ölüme terk eden Yunan yönetimi, bu uygulamasının yanı sıra Türkiye'ye de çeşitli suçlamalar yönetiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasına yanıt verdi.

"KAPILARI AÇARIZ" SÖZLERİ YUNANİSTAN'I PANİĞE SEVK ETTİ

Erdoğan, Miçotakis'in göçmen krizinde sorunun Türkiye'den kaynaklandığı iddialarına tepki göstererek "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür." ifadelerini kullandı.

"Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem." diyen Erdoğan'ın sözleri, Yunanistan'da paniğe neden oldu. Yunan basını bu sözler üzerine telaşlanarak korku manşetleri attı.

Yunan hükümetinden gelen açıklamayı aktaran Kathimerini gazetesi, "Yunanistan, hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir Avrupa devletidir. Kendi sınırlarını koruyor." ifadesini paylaştı. Yunanistan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından "Kapıları açarlarsa ne yaparız" düşüncesini sesli olarak dile getirmeye başladı. 

AB'YE "SINIRLARINIZI KORUYORUZ" MESAJI

Haberde, Yunan sınırlarının aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) sınırları olduğu belirtilerek, Brüksel'e "Sizin de sınırlarınızı koruyoruz." şeklinde mesaj verilmeye çalışıldı.

"NANKÖRLÜKTÜR"

Erdoğan, söz konusu basın toplantısında, yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptıklarını belirtmiş, "Bunun 4 milyona yakını sadece Suriye... Irak var, Afganistan var vesaire... 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan bir ülkeye 'mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor' demek nankörlüktür." şeklinde konuşmuştu.

"MÜLTECİLERİ ÖLÜME MAHKUM EDEN ÜLKE YUNANİSTAN'DIR"

"Hepsinden öte Ege'de, Akdeniz'de mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır." diyen Erdoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

"DÜRÜST DAVRANMIYORLAR"

"Elimizde bütün belgeler var. Çoluk çocuk demeden o botları şişleyerek, bazen kendi kıyı emniyeti, adı emniyet, ve oradan süratle geçmek suretiyle o botları devirerek batıran ve ölüme o insanları mahkum eden yine Yunanistan. Neyi konuşuyorum ben? Tamamıyla ne yazık ki Miçotakis de avanesi de yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmıyorlar, dürüst davranmadıkları için de bölgede güven telkin etmiyorlar."

YORUMLAR 88
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler gitsin artık. Sayın Erdoğan srçilememenin tek sebebi Suriyeliler olacak
    Cevapla
  • Zeki YÜKSEL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence, Sun geldiğin yere geri dön. Adını da değiştir.
    Cevapla
  • Reıs recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde yabancı istemiyorum
    Cevapla
  • Selçuk Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman müslümanın kardeşidir hadis var ve sizler hala boş boş ,kendi nefsinizi düşünerek yorum yapıyorsunuz . Ben zora düşeceğim diye kardeşime sırt mı cevireyim . Allah'ın kelamı varken ,sizin düşüncelerinizin bir önemi yok !!!
    Cevapla
  • Zeki YÜKSEL 2 yıl önce Şikayet Et
    Balkanlardan, Kırım'dan, kafkaslardan gelen ler huzurdan mı geldiler, yoksa işkence, tecavüz vs... Olaylar yüzünden mi geldiler. Biraz vicdanınıza dönün. Her müslümanın ana yurdudur Anadolu toprakları. Hilafetin merkezi burasıdır.
    Cevapla
  • Karaoglan 2 yıl önce Şikayet Et
    Savastan kacan benim kardesim olamaz duygu somurusu yapma muslumanligi sendenmi ogrenecegiz
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Açın kapılari Allah için gitsinler
    Cevapla
  • Dedey 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı sebebe gerek yok kapıları açmak için onlar mantıklamı adaları silahlandırdılar normalde başka ülke yunanistani çokdan vurmuşdu
    Cevapla
  • Dedey 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kapı falan açmaz herzamanki blofümüz işte yunanlarda anladı sadece lafdan ibaret oyüzden adamlar sınırımızı silahlandırıyor hâlâ yabancı ülkelerin bize yardım edeceğini hayal ediyoruz bugün o silahlanan yerleri vuramazsak bundan sonra nah vururuz
    Cevapla
  • faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    karabagda alayını gomduk fark etmez bizim için gömer geceriz hiç farketmez
    Cevapla
  • İsos 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer vurursakta budünya savaşına gider bunuda hiçbir ülke göze alamaz onun için büyük ülkeler devreye girer yani savaş olmadan diplomatik yollarla çözülür Türkiye'ninde amacı bu eğer siyasetten anlamıyorsan konuşma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu