Rusya'dan S-400 açıklaması: Türkiye'ye teknoloji transferine başladık

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronoexport'un Direktörü Miheyev, S-400'lerin bazı parçalarının Türkiye'de üretilmesi için teknoloji transferine başlandığını duyururken, 7 ülkeyle de sistemlerin tedariki için görüştüklerini söyledi.

GİRİŞ 15.11.2021 14:38 GÜNCELLEME 16.11.2021 13:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Savunma sanayii ürünlerinin sergilendiği Dubai Airshow 2021'de TASS'a açıklamalarda bulunan Rosoboronexport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Rusya'nın olası S-400 sistemleri tedariki konusunda 7 ortakla istişarelerde bulunduğunu söyledi:

"Rusya, 7 stratejik ortağıyla yüksek teknoloji ve etkili S-400 füze sistemleri tedariki konusunda istişarelere devam ediyor. Görüşmeler sırasında tedarik kapsamını, ekipmanı tartışıyoruz ve sistemlerin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmak için ek araçlar sunuyoruz."

"BAZI PARÇALAR YERELLEŞTİRİLİYOR"

Miheyev, "Türkiye ile S-400'lerle ilgili teknoloji transferi konusunda işbirliğine başladık. Bazı parçaları ve üretimini yerelleştiriyoruz, bu konuda çalışmalara başladık" dedi. Ankara ile yapılan mevcut anlaşmalarının, S-400 tedarikinin yanında, sistemin parçalarının bir kısmının Türkiye'de üretilmesi koşulunu da içerdiğini anımsatan Direktör, Türkiye'de üretilecek parçaların hangileri olduğuna ilişkin herhangi bir detay vermedi. Daha önce Miheyev, Türkiye'ye ikinci bir parti S-400 sistemi tedariki için yakında anlaşma imzalanabileceğini duyurmuştu.

S-400: YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Rusya'nın S-400'ü (NATO'daki adı: SA-21 Growler), 2007 yılında hizmete giren uzun ve orta menzilli karadan havaya füze sistemidir. Uçak, seyir ve balistik füzeleri yok etmek için tasarlanmıştır. Kara hedeflerine karşı da kullanılabilir. S-400, yoğun düşman ateşi ve sıkışması altında 400 km'ye kadar mesafedeki ve 30 km'ye kadar irtifadaki hedefleri vurabilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı önemli parçalar yerlileşsin de ikinci opsiyon alıma bakacağız.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet biz neden 2 ci batarya takımını almıyoruz ABD küstahlık yapıyor bizde ABD ye inat
    Cevapla
  • murti 2 yıl önce Şikayet Et
    Paramı var alalım.
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ikinci paketinde alalım
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    2 al 1 öde kampanyalı paketi varmış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz