'Biz hazırız' deyip duyurdular! Türkiye'ye dikkat çeken savaş uçağı teklifi

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Şugayev, Türkiye'nin geliştirdiği yerli ve milli savaş uçağı konusunda, istenirse Rusya olarak yardımcı olabileceklerini söyledi. Şugayev, Su-35 ve Su-57 tedariki için de konuştu.

GİRİŞ 15.11.2021 16:43 GÜNCELLEME 15.11.2021 16:43
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi'nin (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye geliştirmekte olduğu 5. nesil savaş uçağının yapımını konusunda yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti:

"TFX savaş uçağı geliştirmeye yönelik bir programları var. Bildiğim kadarıyla motor konusunda her şey yolunda gitmiyor. Talepte bulunurlarsa yardım ederiz."

"SU-57'DE ÖNCELİK RUS HAVA KUVVETLERİ, SU-35'İ DÜŞÜNEBİLİRLER"

Şugayev, ABD ile F-16 ve F-35 sevkiyatı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye’nin Su-35 uçakları ile ilgilenmesini umduklarını ifade etti:

Türkiye'ye ABD'den F-35 ve F-16 sevkiyatı konusunda yaşanan sorunlar malum. Bu da Türkiye’nin ilgisini büyük olasılıkla bizim askeri havacılık sistemlerimize yönelteceğini gösteriyor. Su-35 uçağıyla kesinlikle ilgileneceklerini düşünüyorum. Erdoğan bu uçağa büyük ilgi gösterdi. Bakacağız. Su-57 her halükarda Rusya Silahlı Kuvvetleri için öncelikli bir uçak. Ancak Su-57'nin ihracat potansiyeli de oldukça yüksek."

ERDOĞAN YAKINDAN İNCELEMİŞTİ

Su-35 ve Su-57 uçakları, MAKS 2019 havacılık fuarı kapsamında Erdoğan'a tanıtılmıştı. Türkiye daha önce, Rusya'dan S-400 savunma sistemleri aldığı gerekçesi ile F-35 programından çıkarılmıştı. ABD ile bu uçakların ortak üretimini içeren programdan çıkarılması ardından Ankara, kendi savaş uçağını yapma kararı almıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 104
  • idam -gelmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ye her seye ragmen hala dost müttefik diye bakanlar isbirligi yapanlar resmen tc ye ihanetten yargilanmali pkk dostu türk düsmani abd
    Cevapla
  • SEFER YEĞEN 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi gü,elde ne ABD Ne Rusya bizim güçlenmemizi kesin istemez,Rusun bu tavizi bizim hava savunmadaki atılımımızın sırlarına arişmek ,ve Türkiyeyi teknolojik ve asketi savunma larda kendine mahküm etmek istiyor,çok dikkatli olmaliyiz,ABDE Rusyaya yakın durma diyor,Rus Ukrayna Kırıma mesafeli ol diyor,ee sen nasil dost olabilirsin.Lütfen dikkat
    Cevapla
  • Alparslan bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    İşin özü acı gerçek şu ne abd ne rusya nede diğerleri bizim güçlenmemizi istemiyor,herkes kendine bağımlı mahkum ülke olmasını istiyor.onun için ne yapıyorsak kendimize güvenip kendimizi yapicaz başka yolu, çaresi yok.baskasinin silahıyla savaş arenasına çıkarsan ortalıkta çalışmayan silahlarla kalırsın. Tek çare üretmek ve üreten kadar akıllı olup zaman kazanmak gerek.savas zaten 10 sene sonra tamamen elektronik harbe dönüşüyor, ve uzaya taşınacak,
    Cevapla
  • Teknoloji 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar yazılım olayını kabul etmiyorlar bildiğim kadarıyla.Ukraynanın bu konudaki uzman mühendislerini anlaşma yaparak Türk vatandaşlığına geçir.Çok yüksek maaş ve koruma ver.Teknolojiyi al.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu aşamada bizim için en mantıklısı yine f16 gibi duruyor şartlar zorlanıp bir filo f15 te alınabilirse kendi uçağımız bitene kadar hava üstünlüğümüzü sağlamış oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi