Bakan Akar, ABD'nin F-35 oyununu açıkladı! Diğer 8 ülkeyi de anlaşmadan çıkartıp...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için, F-35 konsorsiyumuna imza atan diğer 8 ülkeye baskı yapıp anlaşmadan çıkarttığını ve bu ülkelerin Türkiyesiz yeni bir F-35 ortaklığı oluşturduğunu söyledi.

GİRİŞ 10.11.2021 13:14 GÜNCELLEME 11.11.2021 06:23
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye Patriotları vermeyen ve Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle de CAATSA'yı devreye sokan ABD'nin, Ankara'yı F-35 programından çıkarmak için, F-35 konsorsiyumuna imza atan diğer 8 ülkeye baskı yapıp anlaşmadan çıkartarak, Türkiye'siz yeni bir oluşuma gittiği ortaya çıktı.

F-35 konsorsiyumunda başından beri ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Norveç, Danimarka ve Türkiye’nin olduğu 9 ülke bulunuyordu.

8 ÜLKE KONSORSİYUMDAN ÇIKARAK YENİ BİR ANLAŞMA YAPMIŞ

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "9 ülkenin birleşerek kurduğu F-35 konsorsiyumundan 8 ülke çekildi. Böylece Türkiye projede tek kaldı. Bunun sonucunda F-35 ortaklığı Türkiyesiz yeniden oluşturuldu" dedi.

"F-35 GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR"

Türkiye'nin teslim aldığı ve hangarda bekletilen 6 F-35'in akıbeti hakkında da konuşan Akar, "ABD yetkilileri ile temaslarımız sürüyor. Ankara'da ilk toplantı icra edildi. Önümüzdeki aylarda da ABD'de bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Bugüne kadar yaptığımız harcamalar ile 6 uçağın durumu hakkında görüşmeler devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"F-16 TALEBİNİN F-35'LERLE İLGİSİ YOK"

Son günlerin manşet konusu olan F-16 talebine de değinen Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu isteğin F-35'le bir ilgisi yok. TSK'nın ihtiyaçlarının tespiti devamlı bir faaliyettir. Bu kapsamda F-35 projesinin de durumunu dikkate alarak F-16 Blok-70 Viper tedariği ile mevcut F-16 uçaklarımızın modernizasyonu konusunda teknik bir süreç başlatıldı. Bu bir tedarik süreci. Teknik düzeyde başlatılan çalışmada yeni uçak ve modernizasyon faaliyetinin Yabancı Askeri Satışlar (Foreign Military Sales) kapsamında yapılması planlanıyor. Yani öyle tepeden 'Hadi alalım' gibi bir durum değil. Kurumsal ve hiyerarşik bir süreç. Bu tedarik NATO müttefiklerimizle birlikte çalışabilirlik bakımından önemli ve gerçekleşmesi durumunda ittifakın gücüne katkı sağlayacağı açık"

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / FATİH ÇEKİRGE
YORUMLAR 102
  • naci 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin bir ynandan fransızdan farkı yok kalleştir f35 ten çıkmamız iyi oldu bu uçaklar çok sorunlu alanlarda korka korka uçuracak bu belli f 16 lar verilmezse paramızı geri vermeleri gerekir abd bu parayıda vermeyecek haydurt olduğunu ispatlayacak
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD verse bile Türkiye almamalıdır. Abd ile müttefiklik bitsin Türkiye Natodan ayrılsın.
    Cevapla
  • Erdinç 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam isabet bir karar olur
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    sırtımızı kendimiz kaşımadıkça,bizi kaşıyan kaşımakla bırakmıyor.Allah müslüman düşmanı tüm kafirleri helak etsin inşallah.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    1940 dan beri yapıyor bunu yeni bişey değil hata ders alınmadıkça tekrar eder.
    Cevapla
  • A. Ulaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD tüm dünyanın düşmanıdır onun tek dostu kendi çıkarıdır.Allah milletimizi Amerikan demokrasisinden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"