Avrupa ülkesine Omicron senaryosu: 75 bin ölüm bekleniyor

İngiltere'de uzmanlar, Kovid-19'un Omicron varyantına karşı sert önlem alınmazsa ülkede 25 bin ila 75 bin arasında can kaybı olabileceği uyarısı yaptı. İngiltere, 170 bin ölümle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en çok ölümün görüldüğü ülke.

GİRİŞ 12.12.2021 06:11 GÜNCELLEME 12.12.2021 09:39
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulundan (LSHTM) bilim insanları, ilk olarak Güney Afrika'da görülen Omicron'un ay sonuna kadar baskın Kovid-19 varyantı olabileceğini bildirdi.

Şimdiye kadar elde edilen verilerle yapılan modellemede, önlem alınıp alınmamasına ve hatırlatıcı dozların etkisine göre 1 Aralık 2021-30 Nisan 2022 dönemindeki hastaneye kabul ve can kaybına ilişkin tahminde bulunuldu.

EN İYİ SENARYODA 24 BIN 700 ÖLÜM!

Buna göre, ek önlem alınmayan ancak Omicron'a karşı hatırlatıcı dozların oldukça etkili en iyi senaryoda, 175 bin hastaneye kabul ve 24 bin 700 ölüm görülebilir.

Hatırlatıcı dozların etkinliğinin az, bağışıklık sisteminden kaçışın yüksek olduğu ve hiçbir önlem alınmayan en kötü senaryoda ise 492 bin hastaneye kabul ve 74 bin 800 ölüm gerçekleşebilir.

Hindistan’da 3 yaşındaki çocukta Omicron mutasyonu tespit edildiHindistan’da 3 yaşındaki çocukta Omicron mutasyonu tespit edildi

Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den salgınla ilgili bir iyi bir de kötü haberÖzlem Türeci ve Uğur Şahin'den salgınla ilgili bir iyi bir de kötü haber

İngiltere'de Ocak ayından bu yana en yüksek günlük vakaİngiltere'de Ocak ayından bu yana en yüksek günlük vaka

OMICRON, ARALIK AYI SONUNA KADAR İNGİLTERE'DEKI VAKALARININ YARISINI OLUŞTURABİLİR

Ancak kapalı alanlarda kısıtlamalar, bazı eğlence mekanlarının kapatılması ve gelecek yılın başlarından itibaren bir yerde bulunacak en fazla kişi sayısının sınırlandırılması gibi önlemlerle, hastaneye kabuller 120 bine, ölümler de 17 bine gerileyebilir.

Araştırma ekibinden Dr. Nick Davies, "Bunlar erken tahminler ancak genel olarak Omicron'un aşıların etkilerinden önemli ölçüde kaçarak Delta'yı hızla geride bıraktığı görülüyor. Mevcut eğilim devam ederse Omicron, aralık ayı sonuna kadar İngiltere'deki vakalarının yarısını oluşturabilir." dedi.

TOPLAM OMICRON VAKA SAYISI 1898'E ÇIKTI

Ülkede son 24 saatte 633 Omicron vakası görüldü. Varyantın tespit edilmesinden bu yana en büyük günlük artışla beraber ülkedeki toplam Omicron vaka sayısı 1898'e çıktı.

Hükümet, Omicron nedeniyle evden çalışma, kapalı alanlarda maske takma ve gece kulüpleri gibi yerlere girişte aşı pasaportu önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı.

 

YORUMLAR 14
  • Derman 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu dünyadan sağ çıkamayacağız belli .Allah ahiret saadeti getirecek iman nasip etsin bizlere.
    Cevapla
  • Gökltan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamlari 2 milyon ölüm diyor. Nasil olsa sallamak serbest
    Cevapla
  • master 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse demiyorki bu virüsü süsleyip donatıp yeni şekiller vererek insanların üzerinde defalarca gönderen kim? bunu neden araştırmıyorlar yapanı tespit edip geregini yapmıyorlarda ezik edebiyatı yapılıyor koskoca dünyada. nasıl iş arkadaş bu böyle bu virüs dünyada zaten vardı şimdimi aklına düştü pandemi yaratmak demekki bir ilgilenen kurum var bunları hazırlayı saga sola dagıtan var ilgili bir makam yokmu dünyada birleşmiş milletler falan ,
    Cevapla
  • canan toker 2 yıl önce Şikayet Et
    75 bin demek öldürücü degil kokrmayın enayi olmayın demektir sigaradan bile sadece ülkemizde yılda 82 bin insan Ölmektedir
    Cevapla
  • Dert Başka 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet ekonomi derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu