ABD Başkanı Biden'dan kongre baskının yıldönümü mesajı!

ABD'de geçtiğimiz yıl eski başkan Donald Trump'ı destekleyen binlerce kişi ABD demokrasinin simgesi olan Kongre binasını işgal etmişti. Kongre baskının yıldönümünde Biden açıklama yaptı.

ABD Başkanı Biden'dan kongre baskının yıldönümü mesajı!
ABD Başkanı Biden'dan kongre baskının yıldönümü mesajı!
GİRİŞ 06.01.2022 17:47 GÜNCELLEME 06.01.2022 19:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'de başkanlık seçimleri sonrası Donald Trump yanlıları Başkent'teki Kongre Binasını basmıştı. Kanlı baskının yıldönümünde Biden'dan açıklamalar geldi.

5 kişinin öldüğü baskın, Kongre binasına yönelik en büyük saldırı olarak tarihe geçerken, ABD Başkanı Biden, olayın yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD'nin önceki başkanı yalnızca kendini düşündü, halkın iradesine sahip çıkılmadı" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden kongre baskını konuşmasının yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

BİDEN: ESKİ BAŞKAN SEÇİM YENİLGİSİNİ BİR İSYANA ÇEVİRMEK İSTEDİ

ABD Başkanı Biden,  olayın yıldönümüyle ilgili düzenlenen törende halka hitap etti. Biden, "ABD'nin önceki başkanı yalnızca kendini düşündü. Trump, seçim yenilgisini bir isyana çevirmek istedi. 2020 seçimlerine ilişkin bir yalanlar ağı kurdu.  Halkın iradesine sahip çıkılmadı. Bir daha böyle bir saldırının yaşanmayacağından emin olmalıyız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz sene eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından düzenlenen kanlı kongre baskınını “silahlı ayaklanma” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris.

"DEMOKRASİYE HANÇER SAPLADI"

Biden sözlerine şöyle devam etti:

"Trump, seçim yenilgisini bir isyana çevirmek istedi. 2020 seçimlerine ilişkin bir yalanlar ağı kurdu.  Halkın iradesine sahip çıkılmadı. Bir daha böyle bir saldırının yaşanmayacağından emin olmalıyız. Bu olayların çağrısını yapanlar demokrasiye hançer sapladı." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Donald Trump yanlıları Başkent'teki Kongre Binasını basması Amerikanın 15 temmuzudur.
    Cevapla
  • Zillet ittifakı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapma ya va va ya bizim çocuklar yaptı yada beslediğimiz fetö itleri yapmıştır.
    Cevapla
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey aBddddd İnşAllah dünyaya getirdiğiniz kan ve gözyaşı sel olur üzerinize felaket olarak yağar
    Cevapla
  • recep 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLH Azze ve Celleden. sizin dünyanın her yerinde çıkarıp adice desteklediğiniz kadar evet evet tamda o kadarıyla karma karışık olup cehennemin dibini boylamanızı dilerim inşallah. ve mekaru ve mekerallah vallahü hayrul makirin. en güzel tuzağı kim kuruyormuş göreceksiniz inşallah.
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu işleri tüm diğer ülkelerden daha iyi bilirsiniz.Dünyada nerde bir silahlı ayaklanma,darbe girişimi,silahlı saldırı varsa arkasından hemen siz yahut yörüngenizde gezinen uydular çıkıyor,bir de çıkıp mağdur edebiyatı yapmanız trajikomik..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!