Kazak yetkili: Kolluk kuvvetlerinde hainler var

Kazakistan'daki protestolar hakkında konuşan ülkenin kurucusu Nursultan Nazarbayev'in eski danışmanı Yertysbayev, Bu protestolar en yüksek makamlardaki ve özellikle kolluk kuvvetlerindeki hainler destek vermese imkansızdı" dedi.

Kazak yetkili: Kolluk kuvvetlerinde hainler var
Kazak yetkili: Kolluk kuvvetlerinde hainler var
GİRİŞ 08.01.2022 15:17 GÜNCELLEME 08.01.2022 15:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in eski danışmanı Yermuhammet Yertysbayev, ülkedeki protesto gösterilerinin amacının, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i devirmek olduğunu iddia ederek "Bu protestolar en yüksek makamlardaki ve özellikle kolluk kuvvetlerindeki hainler destek vermese imkansızdı." dedi.

Yertysbayev, Kazakistan televizyonu Habar-24'e yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli bölgelerinde yıllardır eğitim kamplarının bulunduğunu iddia etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev halka seslendiKazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev halka seslendi

Son dakika: Kazakistan büyükelçisinden bomba açıklama! 'Özel ekip' detayı...Son dakika: Kazakistan büyükelçisinden bomba açıklama! 'Özel ekip' detayı...

Ülkenin işgali gibi: Kazakistan'ın yardım çağrısı sonrası Rus gazeteciden skandal isteklerÜlkenin işgali gibi: Kazakistan'ın yardım çağrısı sonrası Rus gazeteciden skandal istekler

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin ülkede faaliyet gösteren çeşitli grupları zaman zaman etkisiz hale getirdiğini anlatan Yertysbayev, "Ulusal Güvenlik Komitesi, dağlarda kurulan çok sayıda eğitim kampına ise sessiz kaldı. Bu, devlete karşı korkunç bir suçtur." diye konuştu.

Kazakistan'daki protestolar şiddetini azalttı

Ülkenin çeşitli şehirlerinde düzenlenen protesto gösterilerine devletin üst kademelerinden destek verildiği iddiasında bulunan Yertysbayev, "Bu protestolar en yüksek makamlardaki ve özellikle kolluk kuvvetlerindeki hainler destek vermese imkansızdı." dedi.

Kazak askerleri

Protestocuların, Almatı Havalimanı'na yönelik saldırılarından 40 dakika önce tüm güvenlik birimlerinin bölgeden çekilmesine yönelik talimat verildiğini iddia eden Yertysbayev, "Ülkenin en çok korunan binası Ulusal Güvenlik Komitesi'nin, teröristler tarafından kolayca ele geçirilmesini aklınız alıyor mu? Bu, ancak ülkenin ulusal güvenliğinden sorumlu kişilerin olaya göz yummasıyla gerçekleşebilirdi. Benim görüşüme göre, bir zamanlar Ukrayna'da yapılanları yapmak için Tokayev'i iktidardan uzaklaştırmayı hedefliyorlardı." ifadelerini kullandı.

Tokayev, protestoların şiddetlenmesinin ardından Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devraldıktan hemen sonra Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov'u görevden uzaklaştırmıştı.

Masimov, devlete ihanet şüphesiyle bugün gözaltına alınırken Nazarbayev'in yeğeni Samat Abiş de Ulusal Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük hainlik Rus Askerlerini ülkenize davet etmek
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Fetöcü askerler.
    Cevapla
  • Fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı 15 Temmuz. Güney sınırımızdan güvenlik güçlerimiz çektirilmişti. Ellerini kollarını sallaya sallaya gireceklerdi vatanımıza. Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmuyor. Cumhurbaşkanımız sizi fetö konusunda uyarmıştı. Keşke dinleseydiniz. Bununla geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız sizi uyarmıştı. Şu fetö okullarını kapatın. Yarın başınıza bela olurlar diye.
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Olum madem böyle bir tehlike vardı dağlarda neden mudahele etmediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!