Yunanistan Cumhurbaşkanı'ndan tepki çekecek Türkiye açıklaması

"Pontus" iddialarıyla Türkiye'nin tepkisini çeken Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, ikili ilişkileri gerecek yeni açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 17.01.2022 07:34 GÜNCELLEME 17.01.2022 13:36
Bu Habere 252 Yorum Yapılmış

Geçen hafta Atina'da katıldığı "Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı"nın tanıtım töreninde konuşan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, "Pontus Helenizminin akıbeti trajiktir. İnsanlar doğdukları yerleri terk etmek, göç yolunu almak zorunda kalmıştır" ifadelerini kullanmış, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise, "Yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır. Söz konusu iddialar, Anadolu'yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu ve Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgesindeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir" cevabını vermişti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu

TANSİYONU YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

Yunanistan'ın önemli basın kuruluşlarından Kathimerini gazetesine konuşan Sakelaropulu, her ne kadar arzularının Türkiye ile barış içinde yaşamak olduğunu söylese de tansiyonu yükseltecek şu sözleri sarf etti:

"Ülkemizin çıkarlarını ve bölgenin refahını göz önünde bulundurarak diplomasiyi asla bırakmadık. Sürekli olarak Türkiye ile işbirliği yapmak ve iki halkın birlikte, uyum içinde yaşamasını istedik. Ancak Türkiye'nin kabul edilemez iddiaları ve saldırgan davranışları karşısında asla geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

"Pontus" iddialarını tekrarlayan Sakelaropulu, tarihi gerçekleri kabul etmenin cesaret ve özfarkındalık gerektirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan Cumhurbaşkanına çok sert tepkiDışişleri Bakanlığından Yunanistan Cumhurbaşkanına çok sert tepki

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 252
  • Abdülhamid 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok uzun sürmez, Büyük Türkiye nin batı Trakya da ki en uç vilayeti Yunanistan ın plakası 85 olacak, az kaldı bekleyin.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpkkdan destek açıklaması yakındır
    Cevapla
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR YUNAN Halkına ihanet eden köpekler
    Cevapla
  • Alperen Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Bre ikigune bir Türkiye aleyhinde atıfta bulunarak dunyaninda kendi kafanizida karıştırıyorsunuz. Yeter artık balkanlardaki haylaz çocuğumuz. Bana bak bir Baba OSMANLI tokatini yersin. Otur oturduğun yerde. Bir gece .......
    Cevapla
  • Nurettin turkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Salyaları yüzyıldır akıyo ama sonsuza kadar o salyalar akacak cunku biz o topraklarda binlerce bedel odedik hayal kuruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı